Genç Mimarlar ve Mühendisler Köprülerini 10. defa kuracak

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP), Avrupa ve Türkiye’de birçok üniversite öğrencisini bir araya getiren “Desing & Construct” yarışmasının 10.’sunu düzenleyecek.

13-14-15 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan yarışmada, İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü öğrencileri dostça bir ortamda bir araya gelerek teorik planda öğrendiklerini pratiğe dökme imkanını yakalayacak. 10. yıla özel olarak yarışmadan hemen önce Boğaziçi Köprü Zirvesi düzenlenecek. 12 Nisan 2016 Salı günü yapılacak olan bu zirvede yurt içinden ve yurt dışından köprü alanında uzmanlar görüşlerini paylaşacak.

“Design & Construct” yarışması iki aşamadan oluşacak. Yarışmanın ilk kısmında katılımcı gruplar Boğaziçi Üniversitesi Güney Meydan’da köprülerini kuracaklar. Mimarlık ve inşaat mühendisliği alanında uzman olan kişiler tarafından estetik açıdan yapılacak değerlendirmenin sonunda mansiyon ödülünün sahibi belli olacak.

Yarışmanın ikinci kısmında ise tam bir rekabet ortamı oluşacak. Gruplar, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde bulunan otoparkta köprülerini en kısa sürede kurmak için çaba gösterecekler. Yükleme testleri yapıldıktan sonra yarışma son bulacak ve başarılı olan gruplara ödülleri verilecek. Yarışmada birinci olan grup 10 bin TL tutarında ödülün sahibi olacak.