‘’Gençlerin Davos’’una bir Boğaziçili gidiyor

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Muhammed Topal “Gençlerin Davos’u” olarak bilinen Economic Forum of Young Leaders’a katılacak dört Türk öğrenciden biri oldu. Bu yıl 11.si düzenlenecek olan forum Avrupa’nın genç liderlerini buluşturan en büyük organizasyon olarak yaklaşık 350 katılımcıyla beraber verimli bir tartışma platformu oluşturmayı ve gençlerin sesini duyurmayı hedefliyor.

Polonya’nın Nowy Sacz kentinde bu yıl Eylül ayında gerçekleşecek olan Economic Forum for Young Leaders 43 ülkeden dinamik ve yaratıcı genç liderleri ağırlayacak. Forumda yer alacak tartışmaların Avrupa’nın gelecekteki politikalarında belirleyici rol oynaması bekleniyor.

Forumda katılımcılar farklı oturumlarda küresel güvenlik, Avrupa’nın geleceği, ekonomik büyüme, genç girişimcilik, iş yönetimi, liderlik ve gençlerin gelecekteki rolü üzerine konuşacak. Dört gün sürecek foruma katılan panelistler arasında Polonya’nın Başbakanı Beata Szydlo, Avrupa Birliği Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor delegesi Tibor Navracsics, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ve eski İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox gibi isimler bulunuyor.

Lise hayatından beri çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alan ve halen Young Guru Academy’de (YGA) çalışmalarına devam eden Ekonomi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Muhammed Topal da 350 katılımcıyla beraber forumun bir parçası olmaya hak kazandı. Toplumsal gelişim, yeni liderlik anlayışları, finans ve lojistik alanlarına ilgi duyan Topal Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rekabet ve dayanışma ortamının önemini vurgulayarak şöyle dedi:  “Lisede başarılı bir öğrenciydim fakat küçük başarısızlıklarla moralim çabuk bozuluyordu. Boğaziçi’nde başarımın bir dış kaynağa bağlı olmadığını fark ettim. Burada ardında birliktelik ve dayanışmanın olduğu çok güzel bir rekabet ortamı var. Okula ilk geldiğimde beni farklı kılan ne olacak diye düşündüm. Yapılanların arkasında bencil bir motivasyon yerine daha büyük bir anlam ve sosyal fayda olması gerektiğini düşünüyorum. Rekabet ortamının özündeki birliktelik ve dayanışma kültürünün de katkısıyla kazandığım ‘bensiz’ denilebilecek bu düşüncem, YGA’da deneyimlediğim birlikte başarma ekosistemi ve Boğaziçi’ndeki destek kültürü toplumsal gelişime olan ilgimi alevlendirdi. ”

Topal, forumda Türkiye’nin ve dünyanın aylardır gündeminde olan mülteci krizi ve göçlerle ilgili Avrupa’daki finansal fonlar üzerine yoğunlaşacağını belirtiyor.

Forum 5-9 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Haber: Süveyda Ece Çil/ Kurumsal İletişim Ofisi