Harvard Üniversitesi’nin katkılarıyla yürütülen İkinci Bahar Programları Yeni Döneme Hazır

Boğaziçi Üniversitesi’nin 150. yılı kapsamında Harvard Üniversitesi’nin katkıları ile başlattığı, emeklilere üniversite düzeyinde eğitim veren İkinci Bahar Programı yeni döneme hazır. 2013-2014 eğitim döneminde büyük ilgi ile karşılanan İkinci Bahar Programı, yeni dönemde çeşitlendirilmiş program ve ders seçenekleri ile katılımcılarını bekliyor.

Harvard Institute for Learning in Retirement Programlarından esinlenilerek hazırlanan İkinci Bahar Programı, katılımcılara şimdiye kadar isteyip de üzerinde çalışma olanağı bulamadıkları alanlarda kendilerini geliştirme imkanı sunuyor. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından, ‘İkinci Bahar’larını yaşamakta olan katılımcılara özel olarak hazırlanan programda tarih, psikoloji, felsefe, sosyoloji, politika, güzel sanatlar, sinema ve tiyatro, resim ve heykel, müzik, edebiyat ve insanbilimleri alanlarındaki derslerle bu konulardaki bilgi birikiminin ve deneyimlerin artırılması hedefleniyor.

Harvard Institute for Learning in Retirement tarafından desteklenen programda, her yıl Harvard Üniversitesi’ne 1 haftalık bir değişim ziyareti gerçekleştiriliyor. İlk Harvard ziyaretini yüksek bir katılımla 12-20 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirecek program dahilinde, 2015 yılının Mayıs ayında ise katılımcılar Harvard’dan gelecek değişim grubunu karşılamaya hazırlanıyor.

Haftanın 4 gününde değişik temalarla eğitim verecek olan program, katılımcıları için farklı modüllere aynı anda katılabilme imkanı sağlıyor. Türkiye ve Dünya’ya Genel Bakış Programı ile başlayacak eğitimler Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri tarafından verilecek Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar ve Edebiyat modülleriyle devam edecek.

• 16 Eylül 2014 - 12 Mayıs 2015 tarihleri arasında Salı günleri, "İkinci Bahar: Türkiye ve Dünyaya Genel Bakış Programı"
  • 17 Eylül 2014 - 13 Mayıs 2015 tarihleri arasında Çarşamba günleri, "İkinci Bahar: Sosyal Bilimler Programı"
  • 18 Eylül 2014 - 14 Mayıs 2015 tarihleri arasında Perşembe günleri: "İkinci Bahar: Güzel Sanatlar ve Edebiyat Programı"
  • 19 Eylül 2014- 14 Kasım 2014 tarihleri arasında Cuma günleri: İlk yıl başlayan programın son modülü olan Türkiye ve Dünyada Güncel Ajanda Modülü yer alacaktır.

Programla ilgili detaylı bilgiye http://ikincibahar.boun.edu.tr web adresinden ulaşılabilir.