ICAMES 2-8 Mayıs'ta dünya çapından katılımcıları ağırladı

Bu yıl Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü (ENSO) tarafından 27'ncisi düzenlenen ICAMES (International, Cultural and Academic Meeting of Engineering Students-Mühendislik Öğrencilerinin Uluslararası, Kültürel ve Akademik Buluşması) 2-8 Mayıs arasında düzenlendi. Etkinlik kapsamında Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinin katılımıyla düzenlenen Sunum Günleri’nde de 12 ülkeden 17 takım “Smart Cities” (Akıllı Şehirler) başlığı altında projelerini sundu.
ENSO

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs öğrenci kulüplerinin etkinliklerine ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Bu sene 27'ncisi Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü (ENSO) tarafından düzenlenen ICAMES (International, Cultural and Academic Meeting of Engineering Students-Mühendislik Öğrencilerinin Uluslararası, Kültürel ve Akademik Buluşması) Güney Kampüs'te ulusal ve uluslararası katılımcılarını ağırladı.

2 Mayıs’ta Adamlar grubunun açılış konseriyle başlayan programda akademik ve kültürel birçok etkinlik düzenlendi. BUMK Taşoda Grupları ve DJ Performanslarıyla başlayan akşam, son zamanların popüler gruplarından Adamlar’ın performansıyla devam etti.

"12 ÜLKEDEN 17 TAKIM AKILLI ŞEHİRLER İÇİN PROJELERİNİ SUNDU"

Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinin katılımıyla düzenlenen Sunum Günleri’nde ise Kanada, Mısır ve Kuzey Makedonya gibi 12 ülkeden 17 takım “Smart Cities” (Akıllı Şehirler) başlığı altında projelerini sundu. Bu kapsamda "En iyi Sunum Ödülü"'nü Kuzey Makedonya'dan SolBerries; "En Uygulanabilir Proje Ödülü"nü Mısır'dan Thoth; "En İyi Proje Ödülü"nü ise Kanada'dan Sparky takımları kazandı. Sparky ekibi insani afet müdahalesi için temiz, karbon nötr ve uygun maliyetli pil sistemi çalışmasıyla bu ödüle layık görüldü.

Hafta boyunca akademik faaliyetlerin yanı sıra Güney Meydan'da gerçekleşen Campus Day gibi çeşitli kültürel etkinliklerin de düzenlendiği ICAMES’te, katılımcılara İstanbul’un tarihi konumları da tanıtıldı.