İdil Biret ile Başbaşa...

Bu sene 75. Yaşını kutlayan, çağımızın büyük virtüözü İdil Biret bir kez daha Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de konser veriyor.

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri kapsamında dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret, ‘İdil Biret İle Başbaşa’ konseriyle klasik müzikseverlerle buluşacak. J.S. Bach’dan Prokofiyef’e, parlak yapıtların seslendirileceği konser, Albert Long Hall’de 7 Aralık, Çarşamba akşamı gerçekleşecek.

Müzik kariyerine henüz 5 yaşındayken Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye verdiği konserle başlayan ünlü piyano sanatçısı İdil Biret, Paris Ulusal Konservatuarı’nı bitirdikten sonra dünya çapında tanınan bir isim oldu.

İdil Biret, TBMM’nin özel yasasıyla 7 yaşında Fransa’ya gönderildikten sonra Alfred Cortot ve Wilhelm Kempff gibi hocalarla çalışmış, 15 yaşında Paris Ulusal Konservatuvarı’nı birincilikle bitirmiştir. Uluslararası festivallerde ve konserlerde ünlü orkestralar ve şeflerle çalan Biret, Chopin, Brahms ve Rachmaninoff’un tüm piyano yapıtlarını kaydederek romantik piyano literatürüne geçmiştir. Birçok uluslararası piyano yarışmasında jüri üyeliği yapan değerli piyanist, 1971’de T.C. Devlet Sanatçısı olmuştur. Boğaziçi Üniversitesi’nin “Onursal Doktora” unvanına sahip olan Biret, sayısız uluslararası ödül ve nişanla onurlandırılmıştır. 70’i aşkın LP/CD’si bulunmaktadır.

Konserler saat 19.30’ da başlamaktadır. Tam Bilet: 30 TL, Öğrenci Bileti: 5 TL

2016-2017 Sonbahar-İlkbahar Konser Programı hakkında detaylı bilgi için ziyaret ediniz: http://www.klasikmuzik.boun.edu.tr/