İkinci Bahar Akademi’de Harvard ile işbirliğiyle online seminerler

Boğaziçi Üniversitesi’nin 150. yıl etkinliklerinden biri olarak Harvard Üniversitesi desteğiyle Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) bünyesinde oluşturulan İkinci Bahar Akademi (İBA) online seminerlere başladı.

İlk açıldığında sadece bir eğitim programı iken, şu anda bünyesinde yer alan 500 katılımcısı, haftanın ayrı günlerinde devam eden beş programı ve bunun yanında sunduğu seminer, workshop, gezi ve sosyal etkinlikleri ile bir akademiye dönüşen İkinci Bahar Akademi, Harvard Institute for Learning in Retirement (HILR) işbirliğiyle başlattığı online seminer programı “A Tale of Two Cultures’’ başlığını taşıyor.

Program kapsamında Nisan’da Çağdaş Türk Edebiyatı, İstanbul’da Kent Yaşamı, Çağdaş Türk Sanatı başlıklı seminerler gerçekleştirildi. Mayıs ayında ise Harvard’lı eğitmenlerden Çağdaş Amerikan Edebiyatı, New York’ta Kent Yaşamı ve Çağdaş Amerikan Sanatı dersleri verilecek.

12 Mayıs’a dek beş hafta boyunca Perşembe akşamları 16.30-18.00 saatleri arasında BÜYEM’de düzenlenmekte olan seminerler kapsamında önce konunun uzmanlarınca bir sunum yapılıyor; daha sonra katılımcılarla karşılıklı konuların tartışıldığı ve herkesin birbirini görebildiği canlı yayınla online bağlantı yapılıyor.

‘’A TALE OF TWO CULTURES’’ PROGRAMI:

·         “CONTEMPORARY TURKISH LITERATURE” April 14, 2016 - PROF. DR. NÜKET ESEN

·         “CONTEMPORARY CITY LIFE IN ISTANBUL” April 21, 2016 - LEVENT ERDEN

·         “CONTEMPORARY TURKISH ART” April 28, 2016 - BEDRİ BAYKAM

·         “CONTEMPORARY AMERICAN LITERATURE” May 5, 2016

·         “CONTEMPORARY CITY LIFE IN NEW YORK” May 12, 2016

·         “CONTEMPORARY AMERICAN ART” May 12, 2016

Eğitim Yeri: BÜYEM, Uçaksavar Kampüsü

Bilgi için:

http://www.ikincibahar.boun.edu.tr/news.php?id=65