İkinci Bahar Akademi'de yeni dönem

Boğaziçi Üniversitesi'nin 150. Yıl Etkinlikleri kapsamında Harvard Üniversitesi'nin desteğiyle Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından açılan programlardan oluşan İkinci Bahar Akademi'de yeni dönem başlıyor. Geçtiğimiz dönem 57 mezun veren İkinci Bahar Akademi bu yıl da kendini yenilemekten vazgeçmeyenleri bekliyor.

Harvard Institute for Learning in Retirement (HILR) programlarından esinlenerek ve enstitünün katkılarıyla hazırlanan İkinci Bahar Programı, hızla değişen dünyada, ihtiyaç duyulan temel bilgilerin güncellenmesine yönelik bir program.

Program; akademik ve profesyonel hayatın içinde yer almış katılımcıları için; hızlı ve köklü değişimlerin yaşandığı bugünün dünyasında bu değişimi yakalamak ve dünü, bugünü ve geleceği anlamak; yeni bir birikim, vizyon ve düşünsel derinlik yakalamak fırsatını sunmayı amaçlıyor. Program, ayrıca katılımcılarına üniversite hayatını yeniden tattırmayı ve onlara ders seçenekleri ile nostaljik bir eğitim-öğretim dönemi yaşatmayı hedefliyor.

Akademi, katılımcılarını yeniden üniversite hayatına davet ediyor ve yaşam boyu eğitim fırsatını Boğaziçi Üniversitesi’nin seçkin eğitmen kadrosuyla kampüs ortamında kendilerine sunuyor. Akademi bünyesinde, farklı günlerde sürdürülen dört program başlığı altında, birbirini takip eden modüller yer alıyor. Programda yer alan dersler, “Türkiye ve Dünyaya Genel Bakış”, “Sosyal Bilimler”, “Güzel Sanatlar ve Edebiyat” ve “Tarih ve Arkeoloji” başlıkları altında sırasıyla Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri açılıyor. Her bir program için, ikişer ay devam eden ve aynı tarihlerde paralel olarak açılan modüller bulunuyor. Katılımcılar, herhangi bir program altında yer alan dört modülü başarıyla tamamladıktan sonra sertifika almaya ve sonrasında ise HILR/BÜYEM Değişim Programı ile Harvard Üniversite'sinde eğitim görmek üzere Amerika’ya gitmeye hak kazanıyor.

İkinci Bahar Akademi hakkında daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için programın www.ikincibahar.boun.edu.tr web adresini ziyaret edilebilir.