''İkinci Bahar'', Harvard'lı konuklarını ağırladı

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile Harvard Institute for Learning in Retirement (HILR) işbirliğiyle 2013 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde başlatılan İkinci Bahar Programı, Harvard Üniversitesi’nden konukları ağırladı.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile Harvard Institute for Learning in Retirement (HILR) işbirliğiyle 2013 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde başlatılan İkinci Bahar Programı, Harvard Üniversitesi’nden konukları ağırladı.

İki kurum arasındaki karşılıklı akademik ve kültürel ortaklığı arttırıcı bir işbirliği hedefiyle gerçekleştirilen değişim programı kapsamında Türkiye’ye gelen 21 kişilik grup için 14 Mayıs tarihinde Kennedy Lodge’ta bir davet düzenlendi.

BÜYEM Genel Müdürü Tamer Atabarut ve programın Akademik Direktörü Meltem Özturan’ın da yer aldığı davete Boğaziçi Üniversitesi’nin duayen akademisyenlerinden John Freely de katıldı.

‘’50 öğrenciyle başladık, 300 kişiye ulaştık’’

 Harvard Institute for Learning in Retirement (HILR) Direktörü Leonie Gordon, 2013 yılından bu yana başarıyla sürdürülmekte olan bu programın her geçen dönem yeni katılımcılarla büyük ilgi görmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile işbirliğiyle başlatılan programın ilk yılında 50 katılımcıyla yola çıktıklarını ve iki yıl sonunda 300’e yakın katılımcıya ulaştıklarını belirten Gordon, ‘’Boğaziçi Üniversitesi’nin HILR’den esinlenerek başlattığı ‘’İkinci Bahar’’ programı ile bizim Harvard’da uygulamakta olduğumuz program arasında bazı farklılıklar bulunuyor. Örneğin Harvard’dan farklı olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde katılımcılara program sonunda bir Mezuniyet Diploması sunuluyor. Harvard’da ise katılımcılara özel bir Mezuniyet töreni yapmıyoruz; öğrencilerimiz diledikleri modülde yaşam boyu eğitimlerine devam edebiliyorlar. Dolayısıyla her kurum bu programı kendine göre adapte edebiliyor’’ dedi.

Harvard Institute for Learning in Retirement (HILR) programıyla İstanbul’a gelen 21 katılımcının Türkiye ziyareti konusunda büyük heyecan duyduklarını belirten Gordon

‘’ Türkiye’yi son iki yıldır ziyarete ediyorum, bu üçüncü gelişim oluyor. Türkiye etkileyici bir tarihi olan bir ülke. Burada yaşayanlar bu zenginliğe sahip oldukları için çok şanslılar. Program katılımcılarımız burada bulunmaktan çok mutlular. İstanbul’un hepimizi derinden etkileyen en önemli yönü ise farklı yüzyıllara tanıklık eden çok önemli mimari eserlere sahip olması’’ diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından “İkinci Bahar”larını yaşamakta olan katılımcılara özel olarak hazırlanan tarih, arkeoloji, politika, sanat ve insanbilimleri alanlarındaki derslerle bu konulardaki bilgi birikiminin ve deneyimlerin arttırılması hedefleniyor. Hızla değişen dünyada, ihtiyaç duyulan temel bilgilerin güncellenmesine yönelik bir program olan İkinci Bahar, katılımcılarına üniversite hayatını yeniden tattırarak onlara ders seçenekleri ile nostaljik bir eğitim-öğretim dönemi yaşatırken Türkiyeli katılımcılara her yıl Harvard Üniversitesi’ne bir haftalık değişim ziyareti imkanı sunuyor.

Programla ilgili bilgi için: http://ikincibahar.boun.edu.tr/index.php

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi