İkinci Öğretim Yüksek Lisans Mezunları diplomalarını aldı

Uluslararası Rekabet ve Ticaret, Uluslararası İlişkiler: Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu, Ekonomi ve Finans ve Executive MBA yüksek lisans programları mezuniyet töreni 17 Ekim Cumartesi günü Albert Long Hall’da gerçekleştirildi. Korono virüs önlemlerine uygun şekilde gerçekleştirilen törenlerde, 64 mezuna diplomaları takdim edildi.

Fiziksel mesafe kurallarına uymak adına gün boyunca her program için ayrı yapılan törenlerin ilki Uluslararası Rekabet ve Ticaret Yüksek Lisans Programı mezunları için gerçekleşti. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ünal Zenginobuz’un konuşmasıyla başlayan törende, Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Işık da mezunlara seslendi. Mezunlar adına konuşmayı ise programı birincilikle bitiren Mina Alara Akgün gerçekleştirdi. Bu yıl Uluslararası Rekabet ve Ticaret Yüksek Lisans Programı’ndan tezsiz yüksek lisans derecesi almaya hak kazanan kişi sayısı 13 oldu.

Bu yıl 17. mezuniyet törenini gerçekleştiren Uluslararası İlişkiler: Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu Yüksek Lisans Programı’ndan ise bir kişi tezli, 23 kişi ise tezsiz yüksek lisans derecelerini aldı. SBE Müdürü Prof. Dr. Ünal Zenginobuz ve Program Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mert Arslanalp’ın konuşmalarının ardından programı birincilikle bitiren Alexander Franklin mezunlar adına konuşmayı gerçekleştirdi ve birincilik ödülünü aldı. 2003-2012 yılları arasında Avrupa Çalışmaları Yüksek Lisans Programı (MAPES) adıyla öğrenci kabul eden programdan bu yıllar arasında 149, Uluslararası İlişkiler: Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu (MIR) adıyla öğrenci aldığı 2013 yılından itibaren ise 117 kişi mezun oldu.

17. mezuniyet törenini gerçekleştiren bir diğer program olan Ekonomi ve Finans Yüksek Lisans Programı’ndan ise bu yıl 25 kişi tezsiz yüksek lisans derecesi almaya hak kazandı. Toplam mezun sayısı 525 olan programın mezuniyet töreni SBE Müdürü Prof. Dr. Ünal Zenginobuz ve Program Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Burak Saltoğlu’nun konuşmasıyla başladı. Tekfen Holding Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Reha Yolalan da törene konuk konuşmacı olarak katıldı. Programı birincilikle bitiren ve mezunlar adına konuşmayı gerçekleştiren isim ise Emre Uzun oldu.

Gün boyu süren törenlerin sonuncusu ise Executive MBA Yüksek Lisans Programı mezunları için düzenlendi.  Bu yıl 24 kişinin mezun olduğu programın töreninde SBE Müdürü Prof. Dr. Ünal Zenginobuz ve İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Ercan’ın konuşmalarının ardından, konuk konuşmacılar Tekfen Holding Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Reha Yolalan ve Executive MBA Yüksek Lisans Programı 2005 yılı mezunu da olan Akbank İnsan Kaynakları ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce söz aldı. 2020 mezunları adına konuşma ise Kaan Erçin tarafından gerçekleştirildi.

Galeri 16 Fotoğraf