İlk tercihlerine girdiler, Boğaziçili oldular

Boğaziçi Üniversitesi LYS 2016 sınav sonuçlarına göre bu yıl da en iyilerin tercihi oldu. Tüm puan türlerinde ilk 1000’de yer alan öğrencilerden 670’inin tercihi olan Boğaziçi Üniversitesi yeni öğrencilerine ‘’Hoşgeldiniz’’ dedi.

15-16 Ağustos tarihleri arasında Kuzey Kampüs’te gerçekleştirilen kayıtlarda, bu yıl Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanan yeni öğrenciler kayıt işlemlerini yaparken aileleriyle birlikte kampüsü tanıma fırsatı da buldular.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve Kariyer Merkezi, YADYOK ve BÜMED standlarında yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik bilgilendirmeler yapılırken Türkiye Gençlik Vakfı ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı gibi sivil toplum kuruluşları da stand açarak faaliyetlerini tanıttı.

2016 LYS sonuçlarına göre Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm bölümleri devlet üniversiteleri arasında en yüksek taban puana sahip oldu.  Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerin %49’unun birinci tercihine, %20’sinin ikinci tercihine, %12’sinin ise üçüncü tercihine yerleşti.

Boğaziçi Üniversitesi’ne, bu yıl TÜBİTAK ve okul birincisi kontenjanı dahil olmak üzere toplam 2.036 öğrenci yerleşti. Yerleşen öğrencilerin %60’ı ilk 5000 başarı sıralamasında yer aldı.

İstanbul ve diğer illerden kayıt yaptırmaya gelen çiçeği burnunda Boğaziçililer’in heyecanı yüzlerinden okunurken; aileleri de en az onlar kadar heyecanlı ve gururluydu.

Çoğunlukla ilk tercihlerine yerleşen Boğaziçililer ve aileleri ile görüştük, heyecanlarını paylaştık.

Oğulcan Gültekin:

İstanbul Beylikdüzü Fen Lisesi mezunuyum. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü kazandım. Liseden bu yana sosyal bölümlerin bana yakın olduğunu düşünüyordum. Aklımda hep Boğaziçi vardı. Araştırma sürecinde başka üniversitelere de gittim. Boğaziçi Üniversitesi başlı başına bir ekol olması, köklü bir kurum olması nedeniyle bana daha sıcak geldi. Ayrıca şehir merkezinde olması çok önemliydi. Boğaziçi’nde düzenlenen Tanıtım Günleri’ne katılmıştım, oradaki bilgilendirmelerden çok yararlandım. Ayrıca pek çok arkadaşım da Boğaziçi’ni tercih etti. Hazırlık okumayı düşünüyorum, bu benim için keyifli bir süreç olacak.

Selen Çalışır:

Mütercim Tercümanlık Bölümü’ne girdim, çok mutluyum. MEF lisesi mezunuyum. Bu bölümü tercih ederken Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık mezunu olan teyzemin etkisi çok büyük oldu.

Suzan Yurdacan (Teyzesi):

1995 yılında Boğaziçi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun oldum. Elle Dergisi’nde editör olarak çalışıyorum. Benim için yeğenimle aynı okulda ve aynı bölümde okumak hayal gibiydi, şu anda büyük bir mucizeyi yaşıyoruz. Hatta Selen’den daha mutluyum. Ayrıca yeğenimin burada olması nedeniyle okuluma artık daha sık geleceğim. Boğaziçi’nin bana hayatım boyunca katkısı çok büyük olmuştur. Kendimi Boğaziçi’ne yeniden başlamış gibi hissediyorum.

Eda Turhan:

Turizm İşletmeciliği Bölümü’nü kazandım. Sakarya’dan geliyorum. Neden Boğaziçi diye soracak olursanız, Boğaziçi’nin dünyanın en iyi üniversiteleri arasında olduğunu ve bana iyi bir hayat sunacağını biliyorum.

Anıl Arslan:

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nü kazandım. Manisa’dan geliyorum. Türkiye’nin en iyi üniversitesi olduğu için ilk sırada Boğaziçi’ni yazdım. Her şey Boğaziçi sayesinde daha güzel olacak diye düşünüyorum.

Ayşenur Sevinç:

Konya Anadolu Lisesi mezunuyum. İngilizce Öğretmenliği’ni kazandım ve ilk tercihime yerleştim. Biz dilciler için en önemli faktör Boğaziçi’nde eğitiminin İngilizce olmasıydı. Tercih yapmadan önce bölümü çok iyi araştırdım. Eğitmen kadroları çok sağlam bir bölüm. Ayrıca bölümde okuyan öğrenciler hakkında ve bölümdeki hocalar hakkında övgüler duydum. Benim için üniversite sadece eğitim değil, sosyal olanaklar açısından da çok iyi bir üniversitede olduğumu düşünüyorum.

Mehmet Ali Sevinç (Babası):

Kızım bu sınava çok iyi hazırlandı, ispatı da burada. Çok çalıştı, biz de ona elimizden gelen desteği verdik. Okulda da çok başarılı bir öğrenciydi. Hazırlığı atlamasını bekliyoruz.

Senem Kenes:

İngilizce Öğretmenliği’ne kayıt olmak için geldim. Boğaziçi’ni tercih ettim çünkü burada eğitimin çok iyi düzeyde olduğunu ve beni geliştirebileceğini düşünüyorum. Öğretmenlerimden görüşler alarak tercih listemin en başında Boğaziçi’ni yazdım.

Yusuf Kenes (Babası):

Boğaziçi’ne gelmek büyük bir başarı, kızımı tebrik ediyorum. Ailemizdeki ilk Boğaziçili kızım oldu. Burada verilen eğitimin çok kaliteli olduğunu biliyoruz, bu yüzden seçtik. Kızımla gurur duyuyorum.

Miray Çavuş:

Turizm İşletmeciliği’ni kazandım. Bursa Fen Lisesi mezunuyum. Boğaziçi’nin bana sağlayacağı imkanları ve hayatıma katacağı şeyleri düşünerek bu okulu tercih ettim. Tercih yapmadan önce uzunca bir süre araştırdım. Boğaziçi’nde okuyan arkadaşlarımın görüşlerini aldım.  Üniversiteden beklentim beni hayata donanımlı olarak hazırlaması. Boğaziçi’nde bu donanımı kazanacağımı düşünüyorum.

Haber ve Fotoğraflar: Kurumsal İletişim Ofisi