Imagination Üniversite Programı Boğaziçi'nde tanıtıldı

İngiltere merkezli bir teknoloji kuruluşu olan Imagination Community dünyadaki tüm üniversitelerden hocalara açık olmak üzere bilgi ve internet teknolojileri alanında materyal üretiyor.

Boğaziçi Üniversitesi, küresel teknoloji liderlerlerinden Imagination’ın Üniversite Programı Direktörü Robert Owen ve ekibini ağırladı. Elektrik Elektronik Mühendisliği tarafından 8 Haziran tarihinde düzenlenen workshop’un konuğu olan Robert Owen, Boğaziçi Üniversitesi hocalarının katıldığı oturumda Üniversite Programı’nı anlatan bir sunum yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın da dinleyiciler arasında yer aldığı sunumda Owen , Imagination Commnunity olarak hedeflerinin üretilen teknolojilerin yeni nesil tasarımcılar tarafından kullanılmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

 Imagination Community, Universite Programı kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden üniversite hocalarına ‘’Dijital tasarım’’, ‘’Nesnelerin Interneti’’, ‘’Bağlı ve gömülü sistemler’’ , ‘’Bilgisayar mimarisi’’ konularında eğitim materyalleriyle destek veriyor.

Program direktörü Robert Owen, Türkiye’de ilk defa Boğaziçi’nde düzenlenen workshop hakkında ‘’Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi’nde bu buluşmayı gerçekleştirmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını’’ ifade etti.