İstihdamda Türkiye’nin lideri Boğaziçi Üniversitesi

Londra merkezli saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS’in yeni açıkladığı Mezun İstihdam Sıralaması 2022’ye göre Boğaziçi Üniversitesi dünyada 201-250 sıra bandında yer alarak Türkiye’den en iyi dereceyi elde etti.

Dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından QS, Mezun İstihdam Sıralaması 2022’yi açıkladı. Buna göre Boğaziçi Üniversitesi Türkiye’de mezunlarına en iyi istihdam imkânı sunan üniversite olurken, dünyada 201-250 sıra bandında yer buldu. Dünyada zirveye ABD’den Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) yerleşti. ABD'nin lider üniversitelerinin üst sıralarda yer bulduğu ilk 10'da MIT'yi Stanford ve Los Angeles California (UCLA) üniversiteleri takip etti.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İLK SIRADA

QS dünya üniversitelerini, işverenler ile mezunlar nezdinde eğitim kurumunun itibarı, fakülte başına düşen işveren-üniversite iş birliği, işveren-öğrenci irtibatı ile mezun istihdam oranı kriterlerine göre değerlendirdi. Bu kapsamda dünyada 75 bin işverenle üniversitelere yönelik saygınlık anketleri düzenlenirken, global çapta etki sahibi her alandan 40 bin mezununun verileri de değerlendirildi. 2021’de Koronavirüs salgını nedeniyle liste yayınlanmazken, Boğaziçi Üniversitesi 2019 ve 2020 sıralamalarında da Türkiye’den en iyi derece elde eden üniversite olmuştu.

QS Mezun İstihdam Sıralaması 2022’de değerlendirme kriterlerinin oranları şu şekilde oldu:

İşverenler nezdinde eğitim kurumunun itibarı (%30), mezunlar nezdinde eğitim kurumunun itibarı (%25), fakülte başına düşen işveren-üniversite iş birliği (%25), işveren-öğrenci irtibatı (%10) ve mezun istihdam oranı (%10) yer aldı.

"MEZUNLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ"

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci (Boğaziçi Üniversitesi Rektörü)

Üniversitemiz dünya çapında kaliteli akademisyenleri ile ülkemizin en iyi öğrencilerine sadece alanlarında uzmanlık sağlamakla kalmamakta aynı zamanda yarından sonrasına hazırlanmalarını sağlayan bir bakış açısı kazandırmaktadır. Bu çerçevede eleştirel yaklaşıma sahip, sorgulayıcı ve bu nitelikleriyle bulundukları iş ortamında değişimi tetikleyen mezunlarımız birbirinden farklı sektörlerde aranan ve talep edilen mezunlar olmaktadır. Ülkemizin dört bir yanından, farklı kültürel ve ekonomik arka plana sahip öğrencilere verdiği kaliteli eğitimle Üniversitemiz, birbirinden başarılı hem ülkemiz hem de dünyada belirleyici konumdaki mezunları ile gurur duymaktadır. Üniversitemizi tercih eden yüksek profilli öğrencilerimiz gerek başarma arzusu gerekse öğrenme yeteneklerinin yüksekliği ile iş hayatında da başarılı olmaktadır. Üniversitemizde verilen eğitim de bilimsel bilginin yanı sıra problem çözme, analitik düşünce ve çözümü doğru şekilde sunma üzerine odaklanmakta, bu da mezunlarımızın başarısını artıran bir faktör olmaktadır.

QS Mezun İstihdam Sıralaması 2022’ye ulaşmak için tıklayınız.