Kadın Şenliği başlıyor!

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü’nün her yıl 8 Mart Kadınlar Günü haftasında çeşitli etkinlikler düzenlediği BÜ’de Kadın Şenliği, 7 Mart Pazartesi günü Kadın Eserleri Kitap Sergisi’yle başlıyor. Hafta boyunca söyleşi, panel ve konserlerin yanı sıra kendi çektikleri belgeselin gösterimi de gerçekleşecek.

Everest, İletişim ve YKY gibi yaklaşık 25 yayının kitaplarının bulunabileceği kitap sergisi 7 Mart Pazartesi gününden 11 Mart Cuma gününe kadar Özger Arnas Salonu’nda kitap kurtlarının ziyaretine açık olacak. Şenlik, 8 Mart Salı günü 18.00’da yine Özger Arnas Salonu’nda “Antabus” ve “Reklamı Atla” kitaplarının yazarı Seray Şahiner’le yazmaya başlangıç serüveni ve edebiyat ve medyada kadına yönelik şiddeti konuşacakları söyleşiyle devam edecek.  

BÜ’de Kadın Şenliği 9 Mart Çarşamba akşamı Yeditepe Üniversitesi Oyuncuları’nı “7 Kadın” isimli oyunla tiyatro severlerle buluşturacak. Oyun 18.00’da Demir Demirgil Salonu’nda başlayacak. 10 Mart Perşembe günü 16.30’da blogçuluk ve edebiyat üzerinden internetteki kadın mücadelelerinin tartışılacağı panelde İspanya, Tunus, Mısır, Suriye ve Türkiye’de yaşayan kadın blog yazarları bir araya geliyor. Panelin ardından Akdeniz ülkelerinde yaşayan kadınların yaşamlarına ışık tutan bir konser projesi olan Antigone’un Gecesi Albert Long Hall’da sahne alacak.

Şenlik, 11 Mart Cuma günü BÜKAK’ın üniversitelerde kadın mücadelesi üzerine çektiği “Dünya Yerinden Oynar” isimli belgeselin gösterimi ve 8 Mart Konseri’yle sonlanacak. Belgesel gösterimi ve konser 17.30’da Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek.