Kampüste Dijital Sanat 4-9 Nisan’da Boğaziçi’nde

Akbank Sanat ana sponsorluğunda, BASE ve 42 İstanbul iş birliğiyle hayata geçen, bu sene LG OLED, Monster ve Sonorous’un destekleriyle ikincisi düzenlenen Kampüste Dijital Sanat projesi, 4-9 Nisan’da Boğaziçi Üniversitesi’nde olacak.

Dünyanın çeşitli yerlerinden dijital sanatçıların çalışmalarını kampüslere taşıyacak Kampüste Dijital Sanat, sergi ve yan etkinlikleriyle üniversite öğrencilerine ilham kaynağı olmayı hedefliyor. Dijital sanatta dünya çapında tanınan Can Büyükberber, Cezar Mocan, ha:ar, Harshit Agrawal, Jérémie Bellot, Max Seeger, Oddviz, Osman Koç ve Quayola dijital sanat çalışma ve konuşmalarıyla etkinlikte yer alacak.

Bu kapsamda Harshit Agrawal’ın Arcadia Inc. çalışması ve Max Seeger’ın da Everything is Growing Everything is Math eseri Boğaziçi Üniversitesi’nde sergilenecek.

Harshit Agrawal ayrıca Yapay Zekâ ile Sanat ve NFT-Günümüze Bir Bakış, Max Seeger ise Dijital Ekosistemler Yaratımı-Üretken Sanat ile Biyoloji'yi Anlamak başlıklı konuşmalar da yapacak. Sanatçılar Selçuk Artut ile Cesar Mocan da konuşmalarıyla katılımcılarla buluşacak.

Etkinlikler kapsamında Teknopark İstanbul'da faaliyet gösteren dijital teknoloji şirketi OBSS’nin genel müdürü Zafer Şen ile Açık Kaynak Platformu Direktörü Sertaç Yerlikaya da 5 Nisan’da düzenlenecek panelde yer alacak.

“DANS HEP VAR” PERFORMANSI DA ETKİNLİKTE

Kampüste Dijital Sanat kapsamında sergiler, paneller, workshop, konuşmalar ve video gösterimleri gerçekleşecek.

Akbank Sanat Dans Atölyesi tarafından hayata geçirilen Dans Hep Var performansı çağdaş dans ve sergiyi bir araya getirecek. Video performanslar Akbank Sanat YouTube Kanalı aracılığıyla da yayımlanacak.

Etkinlik Programı:

4 Nisan 2022
16.00-17.00: Albert Long Hall: Açılış

5 Nisan 2022
11.00 – 12.00: Panel - Kampüste Dijital Sanat
14.00 – 15.00: Zoom: Sanatçı Konuşması: Harshit Agrawal: Yapay Zekâ ile Sanat Ve NFT _ Günümüze Bir Bakış
16.00 – 17.00:  İbrahim Bodur Oditoryumu: Sanatçı Konuşması: Max Seeger - Dijital Ekosistemler Yaratımı – Üretken Sanat ile Biyoloji'yi Anlamak

7 Nisan 2022
14.00-15.00: Kriton Curi Salonu: Konuşma: Rıfat Bendeviste, Kapadokya Üniversitesi İHA Araştırma Merkezi̇ Müdürü – 5G ve İnsansız Hava Araçlari Teknolojileri
17.00 - 18.00: Kriton Curi Salonu: Sanatçı Konuşması: Selçuk Artut
19.00 - 20.00: Zoom: Sanatçı Konuşması: Cesar Mocan

Harshit Agrawal’ın Zoom'da yapacağı konuşma için tıklayınız.

Cesar Mocan'ın Zoom'da yapacağı konuşma için tıklayınız.