Kennedy Lodge’da Yangın Tatbikatı

Boğaziçi Üniversitesi’nin tarihi binalarından olan Kennedy Lodge’da (Öğretim Üyeleri Merkezi ve Misafirhanesi) 11 Ağustos Salı günü öğle saatlerinde yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikat, Boğaziçi Üniversitesi Afet ve Acil Durum Yönetimi ve Uygulama Merkezi tarafından, üniversite bünyesindeki Afad koordinatörü Gökhan Börekçi kontrolünde altı kişilik bir ekip ve İstanbul İtfaiyesi’nin de katılımıyla gerçekleşti.

Tatbikat hakkında bilgi veren Börekçi, Boğaziçi Üniversitesi’nin yangın söndürme aracı ve İstanbul İtfaiyesi’nin aracının kullanıldığı tatbikat kapsamında olası bir yangının şiddetine göre binanın tahliyesine bina amirinin karar verdiğini ve ilk müdahaleyi bina görevlileri ve çalışanlarının yapmasının beklendiğini ifade etti.

Çoğunluğunu tarihi binaların oluşturduğu kampüste bu tür tatbikatların gerekli olduğunu vurgulayan Börekçi, her tatbikat öncesinde bina çalışanlarının eğitim aldıklarını ve kampüsteki diğer binalarda da periyodik olarak tatbikatların yapıldığını ekledi. Börekçi, gerekli hallerde AFAD, AKUT ve 112 ekipleriyle işbirliği içinde çalıştıklarını ifade etti.