Kilyos, festival kampüsüne dönüştü

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Kilyos Fest, 26 Mayıs tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü’nde eğlence ve oyun aktivitelerinden konserlere yaklaşık 3 bin kişiye 10 saatlik bir festival maratonu yaşattı…

Boğaziçi Üniversitesi’nin Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde Mart sonunda başlayan Bahar Etkinlikleri’nin aynı zamanda kapanış etkinliği olarak gerçekleştirilen Kilyos Fest, Boğaziçi öğrencileri, mezunları, akademik personeli ve tüm çalışanlarına ‘’yaza merhaba’’ coşkusuyla keyifler saatler yaşattı.

Sabah saatlerinden itibaren çeşitli standlar ve oyun etkinlikleriyle renkli bir festival kampüsüne bürünen Kilyos’ta sahne alan, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan El Papo grubu eğlence için ilk start’ı verirken, devamında sahneye çıkan Yüzyüzeyken Konuşuruz, Sattas ve Bajar coşkunun dozunu an be an artırdı.

Kilyos Fest davetlileri akşamın ilerleyen saatlerinde  Büyük Ev Ablukada ve Mehmet Erdem’le eğlencenin tadını çıkarırken gecenin muhteşem finali Mor ve Ötesi’nden geldi.

Festival kapsamında gün boyu düzenlenen birbirinden eğlenceli aktivite ve oyunlara ilgi yüksekti. Boğaziçi Üniversitesi Motosiklet Topluluğu standı ise Harley Davidson tutkunları için ayrı bir çekim noktasına dönüştü.

Kilyos Fest’e katılan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine festival izlenimlerini sorduk…

Arda Mert Şehan, Sosyoloji Bölümü, Hazırlık Öğrencisi:

Kilyos İstanbul’dan uzak, izole bir yer olarak biliniyor. Bu festival, açıkçası her zaman görebileceğimiz bir heyecan değil. Biz Kilyos’ta yaşayan öğrenciler olarak her etkinlikte buradan şehre gitmek zorunda kalıyorduk. Şimdi herkes kampüsümüze gelmiş oldu. Umarız seneye daha çok insanı biraraya getiren bir festival olur.

Alperen Hacıismailoğlu, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Hazırlık Öğrencisi:

Ben Kilyos’ta yaşamıyorum, hatta daha önce buraya gelme imkânım olmadı. Bu sene ikinci defa geliyorum. Konser programını beğendim, konserler dışında diğer aktiviteler daha çeşitli olabilir belki. Kilyos’un deniz kıyısında olması büyük avantaj. İstanbul’da tatil ortamı yaşatıyor. Ama deniz dışında, sosyal açıdan yapabileceğimiz başka şeyler de olsa çok daha güzel olur.

Kübra Kosdeveci, İngilizce Öğretmenliği 3. Sınıf Öğrencisi :

Kilyos’a ilk kez geliyorum. Hazırlık okumadığım için daha önce bu kampüsü tanıma şansım olmadı. Bana hep çok ıssız olduğu anlatılmıştı kampüsün. Bugün çok farklı bir Kilyos gördüm. Festivaller bence birlikte eğlenip güzel vakit geçirebileceğimiz şekilde olmalı, temel beklentim bu.

 

Ezgi Yıldırım, Hazırlık Öğrencisi:

Bir yıldır burada okuyorum. Beklemediğimiz kadar çok aktivite vardı bugün. Günü çok zevkle geçirdik pek çok etkinliğe katılma imkanımız oldu.  Burada etkinlikler aslında Mart ayından bu yana devam ediyor. Kilyos Fest final olarak bence çok güzel oldu. Kilyos’u deneyimlediğim için açıkçası kendimi şanslı hissediyorum. Gelecek sene Kuzey Kampüs’te olacağım ama sık sık buraya gelmek istiyorum.

 

Aslı Nur Doğan, Hazırlık Öğrencisi:

Kilyos Fest, Kilyos’un reklamı oldu bence. İlk defa gelenler emimin hayran kalmıştır. Kış genellikle sert geçiyor ama havalar ısınınca nasıl bir ortamda yaşadığımızı ve ders işlediğimizi herkes görmüş oldu. Gelecek yıldan itibaren Hazırlık sınıfları buraya gelecek. Bence gelecek yeni öğrenciler açısından da böyle bir festival ortamını yaşamak çok güzeldi.