Kodlama yarışmasının Türkiye şampiyonu Boğaziçililer oldu

Türkiye çapında 14 üniversiteden 152 öğrencinin 54 takım halinde yarıştığı Ulusal Programlama Yarışması’nda Boğaziçili mühendisler ilk 10’a 5 takımla girdi. Yarışmanın birinciliğini Boğaziçi’nden Trie Hard Takımı kazanırken Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 4, Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden ise 1 takım kıyasıya mücadele sonucu yarışmayı ilk 10’da yer alarak tamamladı.

Dünyanın yeni dili olarak görülen kodlamaya dair ülkemizde yapılan en önemli ve en büyük organizasyonlardan biri olan Ulusal Programlama Yarışması, 12-15 Eylül’de Beykoz Kundurada tamamlandı.

Yapay zeka ve algoritma çalışmalarına odaklanan ve kar amacı gütmeyen bir komünite olan inzva’nın düzenlediği Ulusal Programlama Yarışması’nda bilgisayar ve yazılım mühendisi adayı 152 öğrencinin kıyasıya mücadelesinde birinciliği kazanan takım Boğaziçi Üniversitesi’nden Trie Hard oldu. Yarışmanın ilk 10u, Boğaziçi Üniversitesi (5), İstanbul Teknik Üniversitesi (3), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (1) ve Bilkent Üniversitesi (1) takımlarından oluştu.

Yarışmada dereceye giren takımlar ülkemizi temsil etmek üzere Bükreş’te yapılacak olan ICPC Güneydoğu Avrupa Bölgesel Finallerinde yarışmaya hak kazandı. Yeni yazılım programları oluşt mada yaratıcılığı ve ekip çalışmasını teşvik eden, öğrencilerin kısıtlı zaman ve kaynakla performanslarını test etmelerini sağlayan ICPC, dünyanın en eski, en büyük ve en prestijli programlama yarışması niteliğini taşıyor.

inzva’nın düzenlediği Ulusal Programlama Yarışması’nda alanında uzman akademisyenlerden oluşan Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, Abdullah Gül Üniversitesi ve Lviv Üniversitesi’nden 13 kişilik bilimsel komite ve 7 kişiden oluşan jüri görev yaptı. Bilimsel komite tarafından hazırlanan 11 sorunun sorulduğu yarışmada 5 saatte 12 bin satır kod yazıldı.

Yarışmanın bu yılki ayağına destek veren Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Tolga Can, 2020de yapılacak Ulusal Programlama Yarışması bayrağını, ilk 10da 5 ayrı takımla yer alan Boğaziçi Üniversitesine Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuna Tuğcuya takdim etti.

ULUSAL PROGRAMLAMA YARIŞMASI İLK 10

1. Trie Hard  (Boğaziçi Üniversitesi)
  2. Here for Meal (Boğaziçi Üniversitesi)
  3. Symphony of Coding (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi)