Köprüler dostluk için kuruldu

Boğaziçi Üniversitesi’nin en önemli öğrenci organizasyonlarından biri olan Design & Construct Uluslararası Öğrenci Çelik Köprü Yarışması (DE&CO) bu sene 15-19 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’nün 2007’ den bu yana, üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği geleneksel çelik köprü yarışmasında bu yıl ilk 3’e giren takımlar Karadeniz Teknik Üniversitesi – Panthera, Bayburt Üniversitesi - Gökkafes ve İstanbul Üniversitesi – Transformers olarak sıralanırken Estetik Ödülü Bükreş Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nden Team Diamond’a verildi.
Kenan Özcan

Design & Construct Uluslararası Öğrenci Çelik Köprü Yarışması’na yurt içinden Avrasya Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi; yurt dışından ise Gheorge Asachi Technical University of Iasi ve Technical University of Civil Eng. of Bucharest olmak üzere toplan 11 üniversiteden 13 takım katıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü her sene olduğu gibi bu yıl da De&Co'nun yarışma ve rekabet ortamını öne çıkarmak yerine farklı üniversitelerden öğrenciler ile tanışıp kaynaşmanın sağlanacağı bir etkinliğe imza atmış oldu. Tüm katılımcıların sadece yarışmayı tamamlamaları değil, daha sonrasında keyifle hatırlayacakları ve anlatacakları bir etkinlik olması amaçlandı. Yarışmacılar teorik olarak projelendirdikleri köprülerini sergileme ve zamana karşı diğer katılımcılar ile yarışma fırsatı buldular.

Yarışma kapsamında ayrıca çelik köprü yarışmalarının mucidi ve Amerikan Çelik Yapılar Teknoloji Merkezi Başkanı Robert E. Shaw, Çanakkale Köprüsü proje müdürü ve Limak Kıdemli Yönetim Kurulu Üyesi Reşit Yıldız ve Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Otay’ın katıldıkları Boğaziçi Köprü Zirvesi düzenlendi.

Galeri 4 Fotoğraf