Lisansüstü ve Doktora Programları Tanıtım Günü’ne yoğun katılım

Boğaziçi Üniversitesi’nin lisansüstü ve doktora programlarıyla tanışmak isteyen iki bini aşkın katılımcı 25 Nisan’da çevrimiçi düzenlenen Lisansüstü Programları Tanıtım Günü’nde buluştu. Pandemi nedeniyle son iki yıldır çevrimiçi düzenlenen etkinlik yoğun ilgiyle karşılaştı. Katılımcılara etkinlikte altı enstitü ve 51 farklı yüksek lisans programı hakkında detaylı bilgiler sunuldu.
Kenan Özcan

Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde sunulan Yüksek Lisans ve Doktora programları 25 Nisan’da Zoom üzerinden düzenlenen çevrimiçi etkinlikle iki bini aşkın katılımcıya tanıtıldı. 2017’den bu yana düzenlenmekte olan Lisansüstü Programları Tanıtım Günü pandemi nedeniyle son iki yıldır çevrimiçi düzenleniyor ve yoğun ilgiyle karşılaşıyor. 2017’de bini aşkın adayın katıldığı etkinlik bu yıl katılımcı sayısını ikiye katladı.

25 Nisan’da saat 12.15'te başlayan program tanıtım toplantıları, 17.00'de sona ererken katılımcılara etkinlikte altı enstitü ve 51 farklı yüksek lisans programı hakkında detaylı bilgiler sunuldu.

Adaylar, çevrimiçi toplantılarla çok sayıda programın tanıtıldığı etkinlikte Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü, Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü, Çevre Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü programları hakkında bilgi aldı. Özellikle Bilişsel Bilim, Dilbilim, Psikoloji ve İşletme dallarında lisansüstü programlarına yoğun ilgi gösteren adaylar, ilgili bölümlerden akademisyenlere sorularını ileterek merak ettikleri konulara dair bilgilendirildi. Etkinlikte adaylardan gelen sorular arasında İngilizce yeterlilik sınavları ve başka üniversitelerden başvuru sırasında İngilizce yeterliliği, bilim sınavlarının içeriği, programlarda ağırlıklı olarak ne tür tez ve araştırma konularının öne çıktığı, tezsiz yüksek lisans programlarının ücreti ve bölüm dışından lisans mezun başvuruları gibi başlıklar ise öne çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde lisansüstü programlara 2021-2022 Güz Yarıyılı için başvurular 26 Nisan'da alınmaya başlıyor. Son başvuru tarihiyse I. Öğretim Lisansüstü programları için 21 Mayıs; II. Öğretim Yüksek Lisans Programları için ise 2 Temmuz. Ayrıca I. Öğretim Lisansüstü Programları için Bilim Sınavı 3-15 Haziran, BUEPT (İngilizce Yeterlilik Sınavı) 24 Haziran, DBS (Düzey Belirleme Sınavı) ise 28 Temmuz’da; II. Öğretim Yüksek Lisans Programları için Bilim Sınavı 12-16 Temmuz, BUEPT 24 Haziran'da düzenlenecek.

Lisansüstü programlarla ilgili ayrıntılı bilgi için: