Lise öğrencileri için BOUN 101 Sonbahar Atölyeleri başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) bünyesinde lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen BOUN 101 Sonbahar Atölyeleri bu sene çevrimiçi gerçekleştiriliyor. Program, Fizik, Matematik, Moleküler Biyoloji- Genetik ve Bilgisayar Mühendisliği alanlarından uzmanların katılımıyla oluşturuldu. Dört dersten oluşan atölye programı, krizler ve fırsatlar eşliğinde sürekli bir dönüşüm halinde olan dünyamızda, değişimi doğru ve akılcı yöneterek kendilerini ve dünyayı yeniden inşa edecek olan bireyleri farklı disiplinlerden derslerle destekleyerek, katılımcılara güncel bir müfredat ve zengin bir ders içeriği sunuyor.

Lise öğrencileri, BOUN 101 Sonbahar atölyelerinde Matematik ve Fizik bilimlerine yakınlaşarak Sicim Teorisi’ni anlamaya çalışacak; veri bilimi, internetin kullanımı, davranışsal ekonomi ve Covid-19 testlerindeki olasılık dağılımlarının hayatımızdaki etkilerini öğrenecek; biyoteknoloji ve yapay zekậ alanlarındaki güncel gelişmeleri takip edebilecek.

16-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan BOUN 101 Sonbahar atölyelerinde dersler Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından veriliyor. Sonbahar programında ders verecek isimler arasında  Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Can Kozçaz, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Aslan Tutak, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Tolga Emre ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başak Aydemir yer alıyor. Programda ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Ofisi Koordinatörü & Eğitmen ve Öğrenci Koçu Dr.Sevgi Kesim tarafından  yapılacak olan; kişinin mizacı, güçlü yönleri ve becerileri üzerinden farkındalığın sağlandığı bir kariyer belirleme envanteri olan ‘’İzotomi meslek envanteri’’ ve ‘’Online kariyer rehberliği’’ görüşmesi de yer alacak.

Programda yer alan dersler ise şöyle;

Matematik ve Fiziğin Dansı: Sicim Teorisi (Dr. Öğretim Üyesi Can Kozçaz, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi), Olasılık Dağılımları ile Hayatı Anlama (Doç. Dr. Fatma Aslan Tutak, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi),  Tanı ve Terapi için Biyoteknoloji (Doç.Dr. Tolga Emre, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü), Yapay Zekậ (Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başak Aydemir, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü)

Başvuru ve bilgi için: https://buyem.boun.edu.tr/egitim/boun101-online-sonbahar-atolyesi.html