Lise öğrencileri için online atölyeler 18 Mayıs’ta başlıyor

Lise öğrencilerine yönelik Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin yer aldığı “BOUN101 Online Atölyeler”in ikincisi, 18 Mayıs-6 Haziran arasında yapılacak. Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin düzenlediği atölyelerde yapay zekâdan genetiğe, matematikten sağlığa kadar birçok alanda uzman akademisyenler gençlerle online ortamda bir araya gelecek.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin Koronavirüs salgını günlerinde lise öğrencilerine yönelik düzenlediği “BOUN101 Online Atölyeler”inin ikincisi 18 Haziran’da başlıyor. 6 Haziran’a kadar sürecek programlarda matematik, fizik, yapay zeka ve genetik gibi birçok alanda atölyeler online ortamda düzenlenecek.

ALANINDA UZMAN BİLİM İNSANLARI
Atölyelerde alanında uzman Boğaziçili bilim insanları gençlerle buluşacak. Yapay zekâ çalışmalarıyla tanınan Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Say, gelişen bu alanda akılda kalan soruları yanıtlayacak. Moleküler biyoloji ve genetik bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Arzu Çelik genler, genom ve sağlıkla ilgili atölye yaparken, fizik bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Can Kozçaz ise sicim teorisini anlatacak.

AKADEMİK PERSONELE İNDİRİM
Program kapsamında Boğaziçi Üniversitesi akademik ve idari personelinin çocuklarına yüzde 20 indirimli uygulanacak. Üniversite personelinin çocukları için yüzde 20 indirimli olarak 1.500 TL yerine 1. 200 TL ücretle 3 derslik BOUN101 Online Atölyeler eğitimine ve İzotomi meslek envanteri ve online kariyer rehberliğine kayıt yapabilir.

Kayıt ve eğitim hakkında detaylı bilgi almak için: https://buyem.boun.edu.tr/egitim/boun101-online-atolyeler.html