Mariko Erdoğan’a Japonya Başkonsolosluk Ödülü

Yıllardır Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü bünyesinde Japonca dersleri vermiş olan ve 2019 Ocak ayında emekli olan Mariko Erdoğan’a Japonya İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yaşam boyu prestij ödülü verildi. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan ve Boğaziçi Üniversitesi’nde Japonca dili programının kurucusu Prof. Dr. Selçuk Esenbel’in de katıldığı törende, Mariko Erdoğan ödülünü Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki’nin elinden aldı.

40 yıldır Türkiye’de yaşayan ve Boğaziçi Üniversitesi’nde verdiği Japonca dersleriyle Japon dili ve kültürünün tanıtılmasında önemli bir rol oynayan Mariko Erdoğan, ocak ayında emekli olana kadar çok sayıda öğrencinin başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar Japonca öğrenmesini ve Japon kültürüyle tanışmasını sağladı. Mariko Erdoğan’a “Japon dili ve kültürünün Türkiye’de tanıtılmasında etkin rol oynaması ve bu sayede Japonya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine de katkı sunması” nedeniyle ödül verdiklerini açıklayan Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki, Erdoğan’ın bıraktığı eğitim mirasının devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Emekli oluşunun ardından Japonya’ya yerleşen Mariko Erdoğan ise ülkesinde de Türkiye ile olan bağların gelişmesi için destek vereceğini paylaşarak duygularını ifade etti.

Kaynak