Metruk Ev: Halit Ziya Romanında Osmanlı Bireyi

Boğaziçi Üniversitesi’nin başlattığı ‘Kitaplar Arasında’ projesinin sıradaki konusu Zeynep Uysal’ın “Metruk Ev: Halit Ziya Romanında Osmanlı Bireyi” adlı eseri olacak. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Zeynep Uysal bu kitabında Halit Ziya romanlarını modernlik çerçevesinde ele alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nin BU+ oluşumu kapsamında ilk kez 2017 Bahar döneminde başlatılan ‘Kitaplar Arasında’ sohbetlerinin 6 Mayıs’taki konuğu Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Zeynep Uysal olacak.

Zeynep Uysal, 2014 yılında İletişim Yayınları tarafından yayımlanan “Metruk Ev: Halit Ziya Romanında Osmanlı Bireyi” kitabı ile Cumartesi günü 15.00 – 16.30 saatleri arasında Beyoğlu Homer Kitabevi’nde okurlarla buluşacak.  Uysal, “Metruk Ev: Halit Ziya Romanında Osmanlı Bireyi”nde Halit Ziya romanlarını bir modernlik deneyimi olarak metrukiyete sürüklenen bireylerin tekrar eden hikayeleri temasıyla tek bir roman olarak okuyor. Halit Ziya’nın kurmaca dünyasındaki metruk karakterleri, onların çatışmalarını, aşk üçgenlerini, arzu edenle edilenin ilişkisinin nasıl kurulduğunu incelerken değişen edebiyat algısına da vurgu yapıyor.

2017 bahar döneminde proje kapsamında son olarak Constantinopolis/Istanbul: Cultural Encounter, Imperial Vision, and the Construction of the Ottoman Capital adlı kitabı ile Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Çiğdem Kafescioğlu 10 Haziran’da kitapseverler ile buluşacak.