Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın kariyer izleri...

İsmail Bütün (’96)

Turkcell'de Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine İsmail Bütün atandı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1996 yılında mezun olan Bütün, iş hayatına Çuhadaroğlu Holding Moskova ofisinde başladı. 1997-2000 yılları arasında Moskova'da Enka Grup Dış Ticaret Bölümü’nde Satış ve İş Geliştirme Müdürü olan Bütün, 2000 yılından itibaren Nestle'de CPW Türkiye Ülke Müdürü, Özbekistan'da Orta Asya Pazarlama Direktörü ve Türkiye Ulusal Zincir Mağazalar Satış Müdürü olarak görev yaptı. Nestle'nin İsviçre'deki genel merkezinde önce Global Müşteri ve Satış Yönetimi bölümünde İş Mükemmelliği Müdürü, daha sonra İçecekler Stratejik İş Biriminde Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Bütün,  Nestle Türkiye İçecekler Grubu’nda Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürüttü.

Hüseyin Keskin (’98)

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü’nde 1998 yılında tamamlayan Hüseyin Keskin, IGA Havalimanı işletmesi İcra Kurulu Başkanı oldu. Havacılık sektöründe birbirinden önemli projelere imza atan Hüseyin Keskin, İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.'nin İcra Kurulu Başkanlığı'na getirildi. 8 Ağustos itibari ile göreve başlayan Hüseyin Keskin, havacılık sektöründe önemli projelerde yer aldı. Türk Hava Yolları'nda Yer İşletme Başkanı olarak çalışan ve Türkiye'nin en büyük yer işletme şirketi TGS'de Kurucu Genel Müdürlük yapan Keskin, İGA Havalimanına atanmadan önce sırasıyla TAV Park Genel Müdürlüğü, İDO Genel Sekreteri, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu'nun Havacılık ve Yer İşletmeden sorumlu danışmanlığı görevlerinde bulundu.

Dr. Yakut Gazi ( ’93-’95)

Dr. Yakut Gazi, Nisan 2016'da Georgia Institute of Technology'de Dekan Başyardımcısı olarak göreve başladı. Dr. Yakut Gazi bu görevde Georgia Tech Professional Education ünitesinin uzaktan eğitim altyapısı ve servisleri, öğretim desenlemesi, stüdyo prodüksiyon, eğitim değerlendirme ve analitik süreçlerinden sorumlu olacak. Boğaziçi Üniversitesi’nden Kimya Öğretmenliği (1993) ve Master Eğitim Bilimleri (1995) lisansı alan Dr. Gazi,  İspanya, Amerika ve Katar'da yükseköğrenim kurumlarında çeşitli görevlerde bulundu.

Taner Timirci (’97)

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden 1997 yılında mezun olan Taner Timirci Hepsiburada.com Operasyon Grup Başkanı oldu. P&G'de Lojistik Mühendisi, Paketleme Departman Müdürü, Müşteri Hizmetleri ve Lojistik Grup Müdürü olarak çalışan Timirci, ayrıca Reckitt Benckiser'de Üst Düzey Yönetici ve Evyap'ta Tedarik Zinciri Başkanı olarak görev almıştı.

Sertaç Şener (’99)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan Sertaç Şener, Hopi Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. Şener daha önce Avea'da Marka İlişkileri Direktörü, Nokia Türkiye'de Pazarlama Direktörü ardından Genel Müdür, Microsoft'ta Mobil Cihazlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çeşitli görevler üstlendi.

Mehmet Bozacıoğlu (’96)

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden 1996 yılında mezun olan Mehmet Bozacıoğlu Experian Türkiye'nin yeni Genel Müdürü oldu. ABD'de Old Dominion Üniversitesi'nde İşletme ve MIS alanlarında Master yapan Bozacıoğlu, ardından 2 yıl süreyle ABD ve Fransa'da pazarlama alanlarında çalıştı. Bozacıoğlu, 2000 yılında Türkiye'ye döndü ve BT alanında çeşitli uluslararası firmalarda kurumsal satış görevlerinde yer aldı. Bozacıoğlu, 2009'dan itibaren Experian Türkiye'de sırasıyla iş Geliştirme Müdürlüğü, Satış Yöneticiliği ve Orta Doğu & Balkanlar'ı kapsayan bölgede Satış Direktörlüğü görevini üstlendi.

Cihan Aluç (‘92)

Cihan Aluç, ALB Forex'in genel müdürü oldu. Aluç, Galatasaray Lisesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü’nden 1992 yılında mezun oldu. Profesyonel iş hayatına B.A.B Menkul Değerler A.Ş.'de Seans Yöneticisi olarak başlayan ve sırasıyla Hak Menkul, Deniz Yatırım ve Yatırım Finansman şirketlerinde çeşitli birimlerde yöneticilik görevlerini üstlenen Aluç, 2013 yılından bu yana şirkette başarılı projelerde görev aldı.

Ceren Doğan (’00)

Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra (2000), 2004’te Boğaziçi Üniversitesi’nden MBA derecesi alan Ceren Doğan, Pfizer Avrupa Bölgesel Bilgi Teknolojileri Lideri olarak atandı. 2013'ten beri Pfizer Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Bilgi Teknolojileri Direktörü olarak görev yapmakta olan Ceren Doğan 2013 yılından bu yana Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Bilgi Teknolojileri Direktörü görevini sürdürüyordu.

Emre Murat Ünal (’97)

Emre Murat Ünal, 2016 Temmuz ayı itibarıyla Yatırım Finansman Menkul Değerler Bilgi İşlem Müdürlüğü ile birlikte insan Kaynakları ve Kurumsal iletişim Müdürlüğü'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Boğaziçi Üniversitesi’nde 1997 yılında Yazılım Mühendisliği yüksek lisansını tamamlayan Ünal, finans sektöründe yaklaşık 19 yıllık kariyeriyle finansal çözümler sunan önemli teknoloji firmalarında ve önde gelen borsa aracı kurumlarında bilgi teknolojileriyle ilgili çeşitli görevlerde bulundu.