Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın kariyer izleri…

Dr. Cumhur Bilgili ('99)

Kibar Holding bünyesinde yeni kurulan Risk Yönetimi Direktörlüğü'ne Dr. Cumhur Bilgili getirildi. Bilgili, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden 1999 senesinde mezun oldu. Kariyerine 1999 yılında Garanti Bankası'nda başlayan Bilgili, 2006 yılında Shell & Turcas Petrol A.Ş.'de Perakende Satışlar Kredi Kontrolörü olarak görev yaptı.2009 - 2016 yılları arasında Brisa Bridgestone'da Risk Yönetim Müdürlüğü görevini üstlendi. Bilgili ayrıca, Kurumsal Risk Yönetimi Derneği (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Türkiye İç Denetim Enstitüsü, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, IRM, RIMS derneklerinin üyesi olarak görev yapıyor.

Alp Günvaran ('98)

Pirelli Türkiye Endüstriyel ve Ticari Lastikler Genel Müdürlüğü'ne Alp Günvaran getirildi. Günvaran, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 1998 senesinde mezun oldu. Procter&Gamble’da müşteri yöneticisi olarak görev aldı. Ardından Shell Türkiye Şirket Operasyonları müdürü olarak görev yaptı. Günvaran, Türkiye Ulusal Müşteri Takımları Kanal Direktörlüğü ve Türkiye ve Kafkaslar Bölgesi Ticari Operasyonlar Direktörlüğü görevlerinde de bulundu.

Melikşah Utku (‘91)

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Başkanlığı görevine Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku atandı. Utku, 1991'de Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1990-1992 döneminde London School of Economist, 1996-1998 döneminde de Marmara Üniversitesi'nde iktisadi kalkınma üzerine yüksek lisans yapan Utku, 2004'te Albaraka Türk'te Genel Müdür Danışmanı olarak çalışmaya başladı.

2006-2007'de Albaraka Türk’te baş ekonomistlik görevini yürüten Utku, 2007-2009 döneminde yatırımcı ilişkileri müdürlüğünden sonra Aralık 2009'da CIO olarak başladığı genel müdür yardımcılığını, mali işler, bütçe ve finansal raporlama ve kurumsal iletişimden sorumlu CFO olarak sürdürdü

Ahmet Coşar (’86)

Boğaziçi Üniversitesi’nden 1986 yılında mezun olan Ahmet Coşar D&R Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Bilgi Teknolojileri mezunu olan Coşar, Unilever Türkiye İT sistemleri, pazarlama ve satış departmanlarında çalıştı; Unilever Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Coşar, son olarak Algida Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

Esra Süzme ('97)

Koton'un Pazarlama Direktörlüğüne Esra Süzme atandı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu Süzme, University of Maryland'de MBA yaptı. Kariyerine Chicago'da A.T.Kearney'de yönetim danışmanlığı yaparak başlayan Süzme, 2004'te Türkiye'ye döndü ve Turkcell'de çalışmaya başladı. Süzme, 12 yıl boyunca Turkcell'de pazarlama yöneticiliği yaptı.

Melike Koçoğlu ('01)

Ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösteren Eczacıbaşı Profesyonel'in Genel Müdürlüğü görevine aynı kuruluşta Pazarlama ve Satış Direktörü olarak görev yapan Melike Koçoğlu atandı. Kariyerine 2001 yılında Unilever Food Solutions'ta Marka Müdür Yardımcısı olarak başlayan Koçoğlu; 2003-2004 yılları arasında aynı kuruluşta Grup Ürün Müdürü olarak görev yaptı. 2005-2012 yılları arasında 3M bünyesine çalışan Koçoğlu; sırasıyla Kıdemli Marka Yöneticisi, Pazarlama Müdürü, Satış ve Pazarlama Müdürü ve Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Pazarlama Müdürü olarak kariyerini sürdürdü. Melike Koçoğlu, lisans eğitimini 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.