Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın kariyer izleri…

Prof. Dr. Işıl Aksan Kurnaz (’95)

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden 1995 yılında mezun olan Işıl Aksan Kurnaz, Gebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürlüğü’ne atandı. Akan Kurnaz, üç yıldır Gebze Teknik Üniversitesi’nde Dekan Yardımcılığı görevini sürdürüyordu. Kurnaz aynı zamanda Boğaziçi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde de yarı zamanlı olarak lisansüstü dersler veriyor.

Samim Saner (’92)

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nden 1991 yılında mezun olan Samim Saner,  merkezi Fransa’da bulunan Merieux NutriSciences grubunun uluslararası operasyonunda Bilimsel Direktörlük pozisyonuna atandı. Samim Saner, Merieux NutriSciences grubunun bilimsel süreçleri inovasyon ve araştırma-geliştirme ile araştırma ve geliştirme sonuçlarının endüstriyelleştirilmesi sürecindeki global görevini Türkiye’den yürüterek gruba bağlı 21 ülkeden sorumlu olacak. 22 yıldır Kalite Sistem Laboratuvarları Genel Müdürlüğü görevini yürüten Saner, bunun yanı sıra Gıda Güvenliği Derneği Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Cenkay Türedi (’99)

Cenkay Türedi, Abdi İbrahim Merkezi Sinir Sistemi Bölüm Direktörü olarak atandı. Boğaziçi Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan Cenkay Türedi, kariyerine Becton Dickinson bünyesinde satış temsilcisi olarak başladı. Türedi kariyerine sırasıyla Lilly İlaç'ta satış temsilcisi, Sanofi İlaç'ta ürün müdürü, Janssen Cilag'da hematoloji grup ürün müdürü ve daha sonra satış müdürü olarak devam etti. Abdi İbrahim bünyesine 10 Ekim 2016 tarihinde MSS bölüm müdürü olarak katılan Cenkay Türedi, Ocak 2017 tarihi itibarıyla MSS bölüm direktörü olarak atandı.

Nevra Duru (’96)

1992 yılında Robert Kolej, 1996’da ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Nevra Duru, Philips Aydınlatma'nın Pazarlama Direktörü oldu. Duru, 126 yıllık köklü markanın tüm pazarlama süreçlerinden sorumlu olacak. İş hayatına 1998'de Procter & Gamble'da Ürün Müdür Yardımcısı olarak başlayan Duru, 2001'de çalışmaya başladığı Turkcell'de Bireysel ve Kurumsal Pazarlama Departmanlarında Uzman ve Müdür pozisyonlarında görev aldı. 2012 - 2014 yılları arasında Turkcell Superonline'da Pazarlama Direktörü olarak çalışan Nevra Duru, 2014 - 2016 arasında Türk Telekom'da direktör olarak görev aldı ve 2017'de Philips Aydınlatma'ya Pazarlama Direktörü olarak katıldı.

 

Müjgan Kocabaşoğlu (’94)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1994 yılında mezun olan Müjgan Kocabaşoğlu, Nart Sigorta ve Reasürans Brokerlığı Genel Müdür Yardımcısı oldu. Ak Emeklilik A.Ş.'de Bölge Müdürlüğü , Doiphin Capital Investors'da Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yerine getirmiş olan Kocabaşoğlu son olarak Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş.'de yönetim pozisyonlarında görev yapıyordu.

 

Meliha Yardım (’08)

NN Hayat ve Emeklilik İnsan Kaynakları Direktörlüğü'ne Meliha Yardım atandı. Daha önce Uzmanlık Merkezi ve İş Ortaklığı Müdürü olan Yardım, 2008’de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Meliha Yardım, kariyerine 2008 yılında HSBC Bank'ta başlayıp İnsan Kaynakları Yönetmeni olarak çalıştı.

 

Yalım Eriştiren (’09)

Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA derecesini 2009 yılında alan Yalım Eriştiren, Intel Türkiye Genel Müdürü olarak atandı. Bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe 20 yıllık deneyime sahip olan Eriştiren, genel müdür yardımcılığı döneminde telekomünikasyon, küçük ölçekli işletmeler, finansal hizmetler sektörü, perakende, kamu, eğitim gibi dikey sektörlerde ve bulut, veri merkezi, büyük veri ve nesnelerin interneti gibi yeni gelişen teknoloji alanlarında önemli sonuçlar sağlanmasında etkili rol aldı.

Cem Acarsoy (‘10)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Yüksek Lisans programını 2010 yılında bitiren Cem Acarsoy, Sandoz Ortadoğu ve Türkiye iş Geliştirme ve Lisanslama Direktörlüğü'ne atandı. Acarsoy, 2000-2003 yıllarında Boston'da Braun Danışmanlık’ta danışman olarak görev yaptı. 2005-2006'da Helix Yönetim Danışmanlığı'nda kıdemli danışman, 2007-2010 yılları arasında IMS'te proje müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2010-2016 yılları arasında AstraZeneca'da sırasıyla İş Geliştirme Müdürü, Doğu Avrupa ve Türkiye Ticari Mükemmelliyet ve İş Geliştirme Direktörü olarak çalıştı. Ocak 2017 itibarıyla yeni görevine atanan Cem Acarsoy, Türkiye, Suudi Arabistan, İran, Körfez ve Levant ülkelerinin iş geliştirmesinden sorumlu olacak.

Melike Nikbay (‘96)

Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği’nden 1996 yılında lisans derecesi alan ve aynı bölümden 1998’de yüksek lisans derecesi ile mezun olan Melike Nikbay, İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nde profesör olarak atandı.