Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri…

Erdal Güner (’97)

Accenture Digital Türkiye Lideri Accenture Digital Türkiye Lideri Erdal Güner oldu. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Güner, 2004'te Londra'da bankacılık ve sigorta sektörlerinde strateji danışmanlığı yapmaya başladı. Güner, 2012'ye kadar İngiltere'nin yanı sıra Almanya, Hollanda ve Güney Afrika ofislerinde banka ve sigorta şirketlerinin dönüşüm ve strateji projelerinde görev aldı.

 

Emre Kazancıoğlu ( ’95)

Türkiye'nin önde gelen markalarını dernek çatısı altında toplayan Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) Genel Sekreterliği görevine Emre Kazancıoğlu getirildi.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden 1995 yılında mezun olan Emre Kazancıoğlu, profesyonel çalışma hayatına Sabancı Holding'te başladı. Sabancı Holding bünyesinde satın alma, dış ticaret, iş geliştirme ve proje yönetimi gibi farklı projelerde görev yapan Kazancıoğlu, daha sonra uluslararası ilişkiler, kaynak geliştirme, proje yönetimi alanlarında çalışmalarına devam etti. Emre Kazancıoğlu son olarak Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin Genel Sekreterliği'ni yürütüyordu.


İbrahim Eren (‘04)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan İbrahim Eren, TRT’nin yeni Genel Müdürü oldu. Teknoloji ve medya alanında farklı şirket ve kurumlarda görev yapan Eren, 2013 yılından beri TRT'de genel müdür yardımcılığı görevini yürütüyordu. TRT 1 ve TRT World'ün de içinde olduğu 11 kanaldan sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Eren, bu arada Türk Telekom AŞ.'de yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra TİAK yönetim kurulu başkanlığı ve International Emmy direktörlüğü görevlerini yürütüyor.


Ahmet Burçin Baysak (’03)

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 2003 yılında mezun olan Ahmet Burçin Baysak Bilyoner.com’un Pazarlama Direktörü oldu. Baysak, V&S Absolut Spirits, Diageo ve Ülker gibi şirketlerde Pazarlama Müdürlüğü, Marka Yöneticiliği ve Pazarlama Direktörü gibi çeşitli görevlerde bulundu.


Mustafa Akgül (‘92)

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Mustafa Akgül, Total Oil Türkiye A.Ş. İstasyonlar Direktörlüğü’nden Mayıs 2017 tarihi itibariyle Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Total'deki kariyerine 1990 yılında satış temsilcisi olarak başlayan Akgül, daha sonra Kuzey Marmara Bölge Müdürlüğü, Proje Müdürlüğü, Yakıtmatik Müdürlüğü, Ticari Satışlar Müdürlüğü, Madeniyağ Direkt Satışlar Müdürlüğü, İstasyonlar Satış Müdürlüğü gibi çeşitli pozisyonlarda görev aldı.


Aytaç Aydın (‘00)

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’nden 2000 yılında mezun olan Aytaç Aydın CMC Turkey Genel Müdürü oldu. Aydın daha önce TriQuint Semiconductor'da Kıdemli Program Müdürlüğü yaptı. McKinsey & Company'de proje müdürü, Vakıfbank'ta Daire Başkanı görevlerini yapan Aydın, son olarak Finansbank'ta ve OdeaBank A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcısı idi.


Nevzat Kulaberoğlu (’94)

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümü’nden 1993’te mezun olan Nevzat Kulaberoğlu, Uğur Okulları Genel Müdürlüğüne atandı. Kulaberoğlu, yeni görevi kapsamında eğitim öğretim, İT, yatırım ve operasyonlar, finans ve pazarlama olmak üzere 5 ayrı birime liderlik ederken 104 okul, 13 kampus, yeni açılması hedeflenen 25 yeni kampus ve toplamda 2200 kişinin görev aldığı kurumun sorumluluğunu üstlenecek.


Aslı Şentürk Göker (’99)

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan Aslı Şentürk Göker, Indicata Satış Direktörlüğü görevine getirildi. Kariyerine Hyundai Assan'da başlayan Şentürk Göker, Tata ve Kia markalarında görev aldı. Bayi Geliştirme, Saha Operasyonları, Satış Destek, Sipariş ve Üretim Planlama, Eğitim, Satış Planlama, CRM ve Pazarlama alanlarında çalıştı.


Selim Taşo (’87)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1987 yılında mezun olan Selim Taşo, Alliance Healthcare Genel Müdürü oldu. ABD'de Ernst&Young'da üst yönetim pozisyonlarında çalışan Taşo, IBM Türkiye'de CF0 ve C00 görevlerini yürüttü. Perakende Otomasyon Sistemleri'nde Yönetim Kurulu Başkanı, BP0 Danışmanlık'ta Genel Müdürlük ve Tekfen Holding Tarımsal Sanayi Grubu'nda CFO oldu. Selim Taşo, Alliance Healthcare'e Türkiye, Mısır ve Cezayir'deki şirketlerden sorumlu CFO olarak katıldı.


Nihal Kanay (’89)

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 1989 senesinde mezun olan Nihal Kanay, Shell& Turcas’ın CFO koltuğuna oturdu. Shell'de Hazine, Krediler Yönetimi, Bütçe ve Planlama, Vergi ve Finansı pozisyonlarında da çalışan Kanay, en son Akdeniz Ülkeleri ve Kuzey Afrika Bölgesi Finans Kontrolörü idi.


Umut Bal (’99)

Roche İlaç Türkiye Onkoloji Pazarlama Direktörlüğü’ne Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu Umut Bal getirildi. Bal daha önce; Roche İlaç Türkiye Viroloji Ürün Müdürü, Viroloji Kıdemli Ürün Müdürü, Viroloji ve Osteoporoz Bölüm Müdürü, Viroloji İş Birimi Müdürü ve Onkoloji Strateji Uygulama Müdürü sorumluluklarını üstlenmişti.


Özlem Karahan (’99)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan Özlem Karahan KPMG Ankara Ofisi Denetim Bölümü Sorumlu Ortağı oldu. Daha önce Ernst& Young’da çalışan Karahan, son olarak KPMG bünyesinde denetim bölümünde direktör idi.