Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Eda Uluca (BÜ ’94)

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.’nin İcra Kurulu Başkanlığına Eda Uluca getirildi. Eda Uluca, Lise öğrenimini Avusturya Lisesi’nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1994 yılında mezun oldu.  Çalışma hayatına Koç Grubu bünyesinde başlayan Uluca, sonrasında ise sırasıyla Digital Corporation, SAP ve Oracle firmalarında satış ve pazarlama alanında Türkiye ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerini kapsayan yöneticilik görevlerinde bulundu. 2011-2014 yılları arasında Turkcell’de büyük ölçekli kurumsal müşterilerden sorumlu Satış Direktörü olarak görev yapan Uluca, Sodexo’daki görevinden önce de Microsoft Türkiye’de Kurumsal Hizmetlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekteydi. Uluca, bilgi teknolojileri sektöründeki bu deneyimi ile Sodexo’nun küresel dijitalleşme vizyonunun Türkiye’deki liderliğini üstlenecek.

Hasan Demirci (BÜ '02)

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Elektroniği bölümünden mezun olan Hasan Demirci, kariyerine ilk adımı Boehringer Mannheim Türkiye'de Satış ve Servis Mühendisi olarak attı. 1997 yılında Boehringer Mannheim şirketinin Roche tarafından satın alınmasıyla birlikte, Roche Diagnostik Türkiye olarak hizmet vermeye başlayan şirket bünyesinde satış, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında birçok farklı sorumluluğu ve projeyi başarıyla yürüttü. 2015 yılından itibaren Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü olarak çalışmaya devam eden Demirci, aynı şirkette Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Direktörü olarak atandı. Yeni görevine Kasım 2018 itibarıyla başlayacak olan Demirci, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan ülkelerinden sorumlu olacak.

Adem Duman (BÜ '94)

İnterbank'ta kariyerine ilk adımı atıp ardından BNP AK Dresdner Bank'ta Kurumsal Bankacılık Bölüm Müdürü olan, daha sonra da Türk Ekonomi Bankası, Vakıf Emeklilik ve Turkcell Finansman A.Ş.'de çalışan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu Adem Duman, Finansal Kurumlar Birliği'nde başkanlık pozisyonuna atandı.

Çağrı Öztaş (BÜ '98)

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu Çağrı Öztaş kariyerine Hyundai Assan'da başlamış, ardından Doğuş Otomotiv bünyesinde faklı birimlerde yöneticilik pozisyonunda devam etmişti. Opel Türkiye Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Murat Akyıldız (BÜ '93)

Procter & Gamble'da pazarlama ve iş geliştirme alanlarında, İsviçre P&G Prestige'de Global Yönetici Direktörü pozisyonunda, Pirelli'de Türkiye, Orta Doğu, Afrika CEO'su olarak ve Prometeon Avrupa Bölgesi CEO'su olarak görev yapan Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Murat Akyıldız, Prometeon Lastik Grubu Amerika Kıtası CEO'su oldu. Akyıldız’ın bu atamadan önceki son görevi Global Ticaretten Sorumlu Yönetici idi.

Aslı Kunur (BÜ '96)

Boğaziçi Üniversitesi'nde aldığı Psikoloji lisans eğitiminin ardından Marmara Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları üzerine yüksek lisans yapan Aslı Kunur, 1999 yılında iş hayatına Siemens Türkiye bünyesinde İnsan Kaynakları Uzmanı olarak katıldı. 2008-2015 yılları arasında Ücretlendirme ve Yan Haklar Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları İş Ortağı görevlerini paralel yürüten Kunur, bu süreçte ücretlendirme ve yan haklar alanlarında şirketin global projelerinde görev aldı. 2010-2014 yılları arasında Siemens Türkiye’nin Enerji ve Enerji Üretimi Servisleri, Ulaşım Sistemleri ve Bina Teknolojileri birimlerinde İnsan Kaynakları İş Ortağı olarak çalıştı. 2015 yılından bu yana Siemens Türkiye’de İnsan Kaynakları İş Ortağı Yöneticisi olarak görev yapan Kunur, 1 Eylül 2018 itibarıyla “İnsan Kaynakları Direktörü” olarak yine Siemens Türkiye'de yeni görevine başladı.

Eda Güzeldemir Demiray (BÜ '02)

Shell Türkiye'nin İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevine Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu Eda Güzeldemir Demiray getirildi. 2008 yılından itibaren yaklaşık üç yıl Nokia Siemens Networks'de İnsan Kaynakları Danışmanlığı ve Türkiye ile Kazakistan İnsan Kaynakları Müdürlüğü görevini yürüten Güzeldemir, 2011 yılında İnsan Kaynakları Danışmanı, İK Politika ve Servisler Yöneticisi olarak Shell Türkiye ekibine katıldı. Mayıs 2015'te Global İş Değerlendirme görevine atanan Demiray, kısa dönemli uluslararası görevlendirme ile Hollanda'da çalıştı, daha sonra Türkiye'ye dönerek görevine devam etti.

Remzi Duman (BÜ '03)

Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Aktüerya Matematiği bölümlerinden lisans derecesiyle mezun olan Remzi Duman profesyonel kariyerine Eureko Sigorta'da başladı. Son bir yıldır Halk Sigorta'da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Ekim ayı itibarıyla IBS'de Plasman ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna atandı.

Elvan Sevi (BÜ '90)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Elvan Sevi, ALD Automotive Güneydoğu Avrupa Bölge Finans Direktörlüğü (CFO) görevine getirildi. Sevi, halen yürüttüğü ALD Automotive Türkiye Finans Direktörlüğü görevinin yanı sıra Romanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Avrupa HUB bölgesindeki dört ülkenin finansal faaliyetlerinin koordinasyonundan da sorumlu olacak. Kariyerine 1990 yılında, dört büyükler olarak anılan uluslararası denetim firmaları arasında sayılan KPMG’de denetçi olarak başladı. Dört yıl bu görevde kaldıktan sonra bankacılık sektörüne geçiş yapan Sevi, Citibank ve CSFB’de (Credit Suisse First Boston) finans direktörü olarak görev yaptı. 2004 yılında otomotiv sektöründeki ilk deneyimini Volkswagen Doğuş Finans (VDF) şirketinde tüketici finansmanı, operasyonel kiralama, araç sigortaları, faktoring faaliyetlerinden sorumlu CFO olarak edinen Sevi, ardından kariyerine yine CFO olarak Hedef Filo ve Tam Faktoring’te devam etti.

Onur Yazgan (BÜ, '10)

2005 yılında Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra, 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansı’nı tamamlayan Onur Yazgan, kariyerine 2006 yılında Unika Universal Kablo'da İhracat Bölge Satış Müdürü olarak başladı. Yazgan, Akçansa'da 2010-2016 yılları arasında Satış ve Pazarlama alanında farklı sorumluluklar üstlendi. Oyak Çimento Grubu'nda Pazarlama & Özel Ürünler Direktörü olarak çalışan Onur Yazgan, son olarak Akçansa'da Çimento Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı'na atandı.

Ediz Haksal (BÜ '06)

Ediz Haksal, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden Yüksek Lisans derecesiyle mezun olduktan sonra Johnson & Johnson Medical'da satış ve pazarlama departmanlarında çalıştı. Daha sonra sırasıyla Merck Sharp & Dohme ve Novaris'te pazarlama pozisyonlarında, devamında Abbott Nutrition International'da Pazar Erişim Müdürü pozisyonunda görev aldı. 2012 yılından itibaren medikal teknolojiler şirketi Becton Dickinson'da üç yıl boyunca İş Birimi Yöneticisi olarak çalışan Haksal, 17 yıllık satış, pazarlama, pazar erişimi ve iş yönetimi deneyiminin ardından Herbalife Nutrition'a Türkiye Genel Müdürü olarak atandı.

Ertuğrul Akbaş (BÜ ’99- ’10)

Merck Türkiye'de Fertilite Terapötik alanından sorumlu Medikal Müdür olarak Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği yüksek lisans mezunu Ertuğrul Akbaş atandı. İlaç sektöründe çeşitli kademelerde toplam 12 yıllık iş deneyimine sahip olan Akbaş, Roche, GSK ve Merck'te medikal ve pazarlama departmanlarında çalıştı. Akbaş, Boğaziçi Üniversitesi Sistem Kontrol Mühendisliği’nden 1999’da, Biyomedikal Mühendisliği’nden ise 2010 yılında master derecesi aldı.