Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Necmi Odyakmaz (BÜ’95)

Farklı enerji şirketlerinde önemli görevler üstlenen Dr. Necmi Odyakmaz, elektrik dağıtım hizmeti veren SEDAŞ’ın İcra Başkanı olarak görevine atandı. 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Dr. Necmi Odyakmaz, yüksek lisansını yeni ekonomi alanında New York Üniversitesi’nde, doktorasını ise İktisat alanında Hacettepe Üniversitesi’nde tamamladı.

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda uzun yıllar çalışan Dr. Necmi Odyakmaz ardından Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu’nda (EPDK) Enerji Uzmanı olarak görev aldı. E.ON Holding’te Regülasyon ve Ekonomik Değerlendirme Müdürü olarak da görev yapan Odyakmaz, SEDAŞ’a gelmeden önce Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nde Regülasyon, Müşteri Teknik Servisleri ve Ar-Ge Direktörü görevlerini yürütüyordu.

Rıdvan Gülşen (BÜ’07)

Experian Türkiye’de 10 yılı aşkın süredir görev alan Rıdvan Gülşen, Experian Türkiye Operasyon Grubu Lideri olarak atandı.  2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Gülşen, yüksek lisans eğitiminin Yeditepe Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde tamamladı. Kariyerine Infonet’te başlayan Rıdvan Gülşen, 2008 yılından bu yana Experian Türkiye’de çeşitli yöneticilik pozisyonlarında görev almıştı.

Mustafa Akgül (BÜ’92)

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.’nin yeni Satış Direktörlüğü’ne Mustafa Akgül atandı. 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Akgül, kariyerine 1990 yılında Total A.Ş.’de Satış Temsilcisi olarak başlayıp daha sonra Kuzey Marmara Bölge Müdürlüğü, Proje Müdürlüğü, Yakıtmatik Müdürlüğü, Ticari Satışlar Müdürlüğü, Madeni Yağ Direkt Satışlar Müdürlüğü, İstasyonlar Satış Müdürlüğü gibi çeşitli pozisyonlarda görev alarak devam etti. Akgül, 2010-2017 yılları arasında TOTAL Oil Türkiye A.Ş.’de Satış Direktörü, 2017-2018 yılları arasında ise Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştı.

Neslihan Olcay (BÜ’95)

Dijital reklamcılık sektörünün meslek örgütü IAB Türkiye’de yeni yönetim kurulu seçildi. Son üç dönemdir Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Neslihan Olcay başkan oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 1995 yılında mezun olan Olcay, üniversite yıllarında çalışma hayatına başladı. Neslihan Olcay, 1995-2010 yılları arasında Initiative Media, Universal McCann ve Mindshare gibi global medya ajanslarında planlama uzmanlığından yönetici ortaklığa kadar farklı roller üstlendi. Olcay, 2010-2017 yılları arasında GroupM çatısı altındaki medyaajanslarından biri olan Maxus’un CEO’su olarak görev yaptı. Halen aynı çatı altında Wavemaker CEO’luğunu yürütmekte olan Neslihan Olcay, yakın zamana kadar eş zamanlı olarak GroupM Türkiye Chief Digital Development Officer’lığı görevini de sürdürüyordu. 2011 yılından bu yana IAB Türkiye Eğitim Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı da yapmakta olan Olcay, aynı zamanda IAB Avrupa Eğitim Komitesi başkanlığını da yürütüyor.

Birim Gümrah (BÜ ’93)

65 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Fransız markası Pierre Fabre Dermokozmetik İş Birimi Direktörü Birim Gümrah oldu. Gümrah, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans; Oxford Brookes Üniversitesi İşletme – Pazarlama Master eğitiminin ardından kariyerine Novartis Türkiye’de Medikal Delege olarak başladı. Novartis Türkiye’de Ürün Müdürlüğü ve Grup Ürün Müdürlüğü görevlerini yapan Birim Gümrah, 2008 yılında Abbott Laboratuarları’nda görev alarak Metabolizma Takım Lideri ve Temel Farma Ürünleri İş Birimi Direktörlüğü görevlerini üstlendi. 2017 yılında Pierre Fabre İlaç Temel Ürünler ve Tüketici Ürünleri İş Birimleri Pazarlama Direktörü olarak göreve başlayan Birim Gümrah; ürün lansman çalışmaları, Ağız ve Diş Sağlığı alanında ürün portföy stratejisinin yeniden kurgulanması ve iş geliştirme süreçlerine liderlik etti.

Batur Aksoy (BÜ ’99)

Setur İnsan Kaynakları Müdürü Batur Aksoy oldu. İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Aksoy, Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı’nı 1999’da tamamladı. İş yaşamına Boğaziçi Üniversitesi’nde 1998-1999 tarihleri arasında araştırma asistanı olarak görev aldıktan sonra, sırasıyla Ata Yatırım ve Arçelik-LG’de farklı pozisyonlarda görev aldı. Son olarak Arçelik-LG’de İnsan Kaynakları Müdürü olarak çalışan Batur Aksoy, Ocak 2019’da Setur İnsan Kaynakları Müdürlüğü görevine getirildi.