Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Meral Murathan (BÜ’98)

TSKB’nin yönetim yapısında gerçekleşen yeni atamalar ve görev değişimleri sonucunda Meral Murathan TSKB Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 1998 yılında mezun olan Meral Murathan, profesyonel kariyerine TSKB Hazine Departmanı’nda başladı. Bu alanda farklı roller ve unvanlarda çalışan Murathan, 2012 yılından bu yana ise Finansal Kurumlar Müdürlüğü görevini üstleniyordu. Murathan; Müdürlük kapsamında finansal kurumlar, kalkınma finansmanı kurumları, derecelendirme şirketleri ile ilişkilerin yürütülmesi yanında yapılandırılmış finansman ve kaynak sağlama çalışmalarında sorumluluk almıştı. Meral Murathan yeni döneminde “Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri” ile “Kalkınma Finansmanı Kurumları” departmanlarından sorumlu olacak.  

M. Tayfur Öktem (BÜ’86)

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığı’na M. Tayfun Öktem getirildi. Darüşşafaka Lisesi’ni 1982’de dereceyle bitiren M. Tayfun Öktem, 1986’da Boğaziçi Üniversitesi İ.İ.B.F. İş İdaresi Bölümü’nden “onur öğrencisi” olarak lisans, 1988’de tam burslu olduğu (UMD) Minnesota Üniversitesi’nden lisansüstü-MBA derecesi aldı. Ayrıca Harvard Business School’dan Stratejik Pazarlama Yönetimi sertifikasyonu olan Öktem, sırasıyla Unilever, Reckitt-Benckiser, Ülker International, Alliance Healthcare gibi uluslararası şirketlerde yurt için ve dışında yer yer global sorumlulukla üst düzey profesyonel yöneticilik, CEO’luk yönetim kurulu üyelikleri yaptı. Öktem son olarak 2012-2018 arasında Nokia Türkiye bünyesinde Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuştu.  

Emre Alaman (BÜ’99)

HP Türkiye’deki yeni Genel Müdürünü, Emre Alaman olarak belirledi. 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Emre Alaman, Sobey School of Business’da MBA eğitimini tamamladı. HP Türkiye’ye 2005’te katılan Alaman, 13 yıllık HP kariyeri boyunca Satış Geliştirme Uzmanı, Finansal Analist, Notebook Kategori Yöneticisi, Dağıtım Kanalı Yönetici, Perakende Satış Yöneticisi, Ticari Kanal Yöneticisi ve Kurumsal Satış Yöneticisi olarak çeşitli pozisyonlarda görev aldı. Emre Alaman yeni görevinde HP’nin Yazıcı, Kişisel Sistemler ve Hizmetler alanlarında Türkiye’deki bütün faaliyetlerinden sorumlu olacak.

Aytaç Aydın (BÜ’00)

2017 yılından beri CMC Turkey CEO’su olarak görev yapan Aytaç Aydın, CMC Turkey Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak kariyerine devam edecek.2000’de Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Aytaç Aydın, Yüksek Lisans eğitimini ABD, Penn State Üniversitesi’nde aynı bölümde tamamladı ve 2001-2005 yılları arasında ABD’de yer alan TriQuint Semiconductor firmasında Kıdemli Program Müdürlüğü görevini yürüttü. Türkiye’deki kariyerine 2006 yılında McKinsey & Company şirketinde proje müdürü olarak başlayan Aytaç Aydın, bankacılık sektörüne Vakıfbank’ta 2008 yılında Alternatif Kanallar, İş Geliştirme ve Operasyondan Sorumlu Daire Başkanı olarak adım attıktan sonra; kariyerine 2010 yılında Finansbank’ta İş Geliştirme ve Stratejiden sorumlu Grup Müdürü olarak devam etti. Aydın, ayrıca Finansbank’ta 2011’de Operasyon ve Alternatif Dağıtım Kanallarından Sorumlu Koordinatör ve ardından Şube ve Merkezi Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlenmişti.

Uğur Günaydın (BÜ’98)

Amgen’da Onkoloji & Hematoloji İş Birimi Direktörü Uğur Günaydın, Amgen Satış ve Pazarlama Direktörü olarak atandı.1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Günaydın, daha önce Bristol Myers Squibb’de Türkiye Finans Direktörlüğü ve ABD’de Global Ticarileştirme Finans Direktörlüğü görevlerinde bulundu. Günaydın, 2016’da Türkiye, Ortadoğu, Afrika Bölgesinden Sorumlu Stratejik Operasyonlar Direktörü olarak Amgen’a katılmıştı.

Fatma Gizem Saybir (BÜ’11)

Lilly İlaç’ta kıdemli marka müdürlüğü görevini sürdüren ve son olarak kısa süreli görevlendirme kapsamında Lilly İngiltere’de görev yapan Gizem Saybir, Lilly Türkiye Etik & Uyum Direktörü görevine terfi etti. 2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olan Gizem Saybir, sektördeki kariyerine aynı yıl satış temsilcisi olarak başladı. Kariyerini Ticari Pazarlama Müdür Yardımcısı ve Marka Müdür Yardımcısı görevleriyle sürdüren Saybir, 2015’te Marka Müdürü olarak Lilly’ye katıldı ve 2017 yılında Kıdemli Marka Müdürü görevine terfi etti. Bu görevle birlikte sorumlu olduğu marka için SAMETA (Güney Asya, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) Sorumlusu olarak çalıştı. Saybir ayrıca Eylül 2018 tarihi itibariyle, 6 aylık kısa süreli görevlendirme kapsamında İngiltere ve İrlanda pazarlama ekibine katılarak Kıdemli Marka Müdürü olarak görev yapmıştı.

Mustafa Cem Açık (BÜ’96)

2005 yılında Yeni Ürünler Planlama Müdürü olarak Pfizer ailesine katılan M. Cem Açık, Mart 2019 itibariyle Pfizer Türkiye Genel Müdürü oldu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan Açık, Pittsburgh’daki Carnegie Mellon Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine American Airlines’ın kurumsal finans bölümünde başlayan M. Cem Açık, Pfizer’e katılmadan önce McKinsey & Company’nin Dallas ve İstanbul ofislerinde takım lideri olarak strateji konusunda uzmanlaştı ve enerji, perakende, FMCG ile ilaç sektörleriyle çalıştı. M. Cem Açık, Ekim 2018’de Pfizer Temel Sağlık Türkiye ve Rusya Genel Müdürü olarak atanmadan önce, 2016’dan beri Pfizer Türkiye Temel Sağlık organizasyonunun başındaydı. M. Cem Açık, daha öncesinde, Yeni Ürünler Planlama Müdürü, Kurumsal Strateji Müdürü, Kardiyovasküler Grup Pazarlama Müdürü, Avrupa Bölgesi Kardiyovasküler Terapötik Alan Lideri olarak da çalışmıştı.

Mehmet Oğuz Akandil (BÜ’96)

Mustafa Nevzat Ticari Direktörlüğü görevine Oğuz Akandil getirildi. 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Oğuz Akandil, Pfizer’de Ülke Finans Direktörlüğü ve Pfizer Ukrayna Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, çeşitli birimlerde 18 yıl görev yaptı. Mayıs 2017’de, Türkiye Ortadoğu ve Afrika Bölgesinden sorumlu Stratejik Planlama Direktörü olarak Amgen’a katılan Oğuz Akandil, aynı yılın Eylül ayında Mustafa Nevzat İç Pazarlar İş Birimi Direktörlüğü pozisyonuna getirilmişti.

Nalan Koçak (BÜ’10)

Hürriyet’in İngilizce gazetesi olan Hürriyet Daily News internet sitesinin yayın yönetmenliğine Nalan Koçak getirildi. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler dalında 2010’da tamamlayan Koçak, The London School of Economics and Political Science’ta master yaptı. Koçak, Hürriyet’teki görevinden önce Bloomberg, Show TV ve Habertürk’te muhabirlik, editörlük ve dış haberler şefliği görevlerinde bulundu.