Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri

Burcu Batı (BÜ ’01)

Türkiye Hızlı Servis Restoranları sektörünün lideri olan TFI TAB Gıda Yatırımları’nda CFO görevine Burcu Batı getirildi. Finans alanında 20 yıla yakın tecrübeye sahip olan Batı, son olarak SAP Türkiye’de CFO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıyordu. Kariyerine PricewaterhouseCoopers şirketinde Finansal Denetçi olarak 2001 yılında başlayan Burcu Batı devamında, Turkcell ve Vodafone gibi şirketlerin Türkiye ve yurt dışı ofislerindeki çalışmalarıyla kariyerini sürdürdü.2014 yılında Turkcell Superonline’ın CFO’luğuna atanan Batı, 2016-2017 yılları arasında ise, Sahibinden.com CFO’su olarak çalıştı. TFI TAB Gıda Yatırımları’na katılmadan önce, SAP Türkiye firmasının CFO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Batı, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 2001 yılında mezun oldu.

Mehmet Koyuncuoğlu (BÜ’02)

Medya planlama ve reklamcılık şirketlerinden New York merkezli UM Worldwide Türkiye’nin CEO’su Mehmet Koyuncuoğlu oldu. Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden 2002’de mezun olan Koyuncuoğlu, kariyerine 2002’de Nestlé’de başladı. 2003’te Saben/Digiboard’ta İş Geliştirme Yöneticisi olarak görev yapan Koyuncuoğlu, 2006-2009 yılları arasında Procter&Gamble’ın Türkiye ofisinde Ajans Hizmetleri ve Medya Satın Alma ve Operasyon görevlerini üstlendi. 2009 yılında The Coca-Cola Company Güney Avrasya Bölgesi’nde 10 ülkeden sorumlu Medya Müdürü olarak başladı. 2012-2013 yıllarında Coca-Cola’nın Türkiye Bölgesi Medya Müdürü oldu. 2014-2015 yıllarında Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi İletişim Planlama, Sponsorluklar ve Medya Grup Müdürü olarak devam etti. 2015-2016 arası Starcom Mediavest Group’ta Genel Müdürlük görevini yerine getirdi. Son olarak 2016’dan Aralık 2018’e kadar Doğuş Yayın Grubu’nda çalıştı.

Remzi Duman (BÜ‘ 03)

Güneş Sigorta’nın Teknik’ten sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Remzi Duman atandı. Sigorta sektörünün tecrübeli ismi Remzi Duman, 1 Mayıs 2019 tarihinden itibaren göreve başladı. Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Aktüerya Matematiği bölümlerinden 2003 yılında mezun olan Remzi Duman, kariyerine 2004 yılında Eureko Sigorta Reasürans Müdürlüğü’nde Yetkili olarak başladı. Aynı Müdürlükte 2007 yılında Yönetmen ve 2013 yılından itibaren Reasürans, Özel Riskler ve Kredi Sigortaları Direktörü olarak görev alan Duman, 2017 yılında Halk Sigorta’da Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini yürüttü. Duman, son olarak IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği şirketinde Teknik, Operasyon, Reasürans ve Hasar birimlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

Ekrem Arıkan (BÜ ’00)

MKK Genel Müdürlüğü’ne Takasbank Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Arıkan atandı. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan Arıkan, 1998’de Microsoft’ta Destek Mühendisi olarak çalışmaya başladı. Arıkan, 1999’da Program Uzmanı, 2000 yılından itibaren ise Microsoft Windows Uluslararası Ürün Geliştirme Grubunda Program Yöneticisi olarak çalışma hayatına devam etti. 2007’de Fintek Finansal Teknoloji Hizmetleri A.Ş.’de (Ziraat Teknoloji A.Ş.) BT Mimarisi Müdürü olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Ziraat Teknoloji’de Kurumsal Gelişim Direktörü olarak atanan Ekrem Arıkan, Bilgi Güvenliği, Kalite ve Risk Yönetimi, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri alanlarını yönetti. 2014 yılından itibaren Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş.’de Bilgi Teknolojileri, Müşteri Hizmetleri ve Çağrı Merkezi, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri birimlerinden sorumlu Grup Müdürü olarak görev yaptı. 2015 yılından itibaren yeni kurulan Enerji Piyasaları İşletme A.Ş.’de (Enerji Borsası) Strateji Geliştirme Direktörlüğü görevini yürüttü.

Seden Eyüboğlu (BÜ’98)

BCB Counseling yönetim danışmanlık şirketinin yeni CEO’su Seden Eyüboğlu oldu. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden 1998’de mezun olan Seden Eyüboğlu, uzun yıllar Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği’nde (TÜSİAD) Sosyal Politika Araştırmaları Bölüm Sorumlusu ve Hollanda merkezli Multi şirketinde Pazarlama ve İletişim Direktörü olarak çalıştı. Eyüboğlu sonrasında bireysel pazarlama ve iletişim danışmanlığına devam ederek UNIQ Hall, Turkmall Gayrimenkul, Zorlu Performans Sanatları Merkezi gibi firmalara danışmanlık hizmeti verdi.