Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri

İlke Şentürk (BÜ ’11)

Yemeksepeti’nin yeni İK Müdürü İlke Şentürk oldu. 2015 yılından bu yana Yemeksepeti’nde İnsan Kaynakları departmanında çeşitli pozisyonlarda başarıyla görev yapan İlke Şentürk, haziran ayı itibarıyla yeni görevine başladı. İlke Şentürk, 2007 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Ardından Nottingham Üniversitesi’nde Endüstri ve Örgüt Psikolojisi dalında master yaptı. 2012 yılında iş hayatına başlayan Şentürk, Yemeksepeti’nden önce Starbucks ve Astrazeneca gibi şirketlerde İnsan Kaynakları alanında çeşitli pozisyonlarda görev yaptı.

Zeynep Deniz Gediz (BÜ ’05)

Signify Türkiye  İnsan Kaynakları Müdürü Zeynep Deniz Gediz oldu. Gediz daha önce şirketin Novartis’teki Global Finans Transformasyon Prohesi Değişim Yönetimi’ni yürütmüştü. Boğaziçi Üniversitesi  Felsefe Bölümü’nden mezun olan Zeynep Deniz Gediz, daha sonra Marmara Üniversitesi’nde Yönetim ve Organizasyon alanında Yüksek Lisans yaptı. Profesyonel çalışmahayatına Marsh Sigorta ve Reasurans Brokerliği’nde başlayan ve burada İnsan Kaynakları departmanında görev alan Gediz daha sonra Dupont’a geçerek burada Organizasyonel Gelişim ve İşe Alma Uzmanı olarak çalışmalarını sürdürdü.

Daha sonra sırasıyla Schneider Electric ve Shell’de yine İnsan Kaynakları departmanında çalışmalar yürüten Gediz, 2015 yılında Novartis’e bağlı olan Sandoz firmasına geçiş yaptı. Buradaki çalışmalarına Yetenek Yönetimi ve Organizasyonel Gelişim Lideri olarak başlayan Gediz kısa zamanda NBS Divizyonu İ.K Müdürlüğü ve Global Finans Transformasyon Projesi Değişim Yönetimi Müdürü olarak atandı.

Erol Danış (BÜ ’98)

Ulusal ve global finans kuruluşlarında üst düzey görevlerde bulunan Erol Danış, ÜNLÜ & Co ailesine katılarak Araştırma Bölümü Direktörlüğü görevine getirildi.  Danış, sırasıyla Finans Yatırım ve Global Menkul Değerler’de çalıştıktan sonra 4 yılı Londra ofisi olmak üzere toplam 6 yıl Morgan Stanley & Co’da 4 yıl da Deutsche Bank’ta çeşitli görevler aldı. Danış, ÜNLÜ & Co Araştırma Bölümü direktörü olmadan, son olarak Sabancı Holding’de yönetici olarak çalıştı.  Boğaziçi Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi mezunu olan Danış, yüksek  lisansını International University of Japan’da ekonomi-uluslararası finans alanında tamamlamış, Marmara Üniversitesi’nde ise bankacılık üzerine doktora yapmıştır.

Mustafa Cem Açık (BÜ ’96)

Pfizer Türkiye Genel Müdürü Mustafa Cem Açık oldu. M. Cem Açık, Pfizer kariyeri boyunca hem yenilikçi iş modelleri geliştirdiği rollerde hem de doğrudan sorumluluğunu aldığı iş birimi liderliği pozisyonlarında, getirdiği derin stratejik bakış açısı ve sonuç odaklılığı ile önemli katkı sağladı. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan Açık, Pittsburgh’daki Carnegie Mellon Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine American Airlines’ın kurumsal finans bölümünde başlayan M. Cem Açık, Pfizer’e katılmadan önce McKinsey & Company’nin Dallas ve İstanbul ofislerinde takım lideri olarak strateji konusunda uzmanlaştı ve enerji, perakende, FMCG ile ilaç sektörleriyle çalıştı.

Hüsnü Avşar Gürdal (BÜ ’09)

Hüsnü Avşar Gürdal Mastercard Türkiye Başkan Yardımcısı oldu. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi’nde MBA derecesi alan Hüsnü Avşar Gürdal iş hayatına Unilever’de başladı. Kariyerine Value Partners global yönetim danışmanlık firmasında devam eden Gürdal, Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu’da finans, telekomünikasyon, medya ve FMCG gibi çeşitli sektörlerde strateji geliştirme, satış ve pazarlama alanlarında Proje Yöneticiliği görevleri aldı. 2015 yılında Mastercard Advisors bünyesine katılarak, ödeme sistemleri alanında birçok projeyi yönetti. 2016 yılından beri Müşteri İlişkileri Yönetimi Direktörü olarak görev yapan Hüsnü Avşar Gürdal, 2019 itibariyle Mastercard Türkiye Başkan Yardımcısı görevine atandı.

Yavuz Erkut (BÜ '76)

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu Yavuz Erkut, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Başkan Danışmanı olarak atandı. Wales Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlayan Erkut, 1979'da TÜPRAŞ Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.'de çalışma hayatına başladı. 2005-2015 yılları arasında TÜPRAŞ Genel Müdürü olarak görev yapan Yavuz Erkut, SOCAR Türkiye Başkanlığı olarak da çalıştı.

Arda Ermut (BÜ '04)

2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Arda Ermut, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu'na ve İcra Komitesi'ne seçildi. 2015-2018 yılları arasında Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı görevini yürüten Ermut, aynı zamanda Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) Başkanlığı olarak da görev yapıyor. Arda Ermut aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu ve Viyana Ekonomik Forumu Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışıyor.