Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri

Volkan Karaben (BÜ ‘06)

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda (TSKB), Kurumsal Bankacılık Satış Müdürü Volkan Karaben oldu. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olan ve ardından Bahçeşehir Üniversitesi`nde İşletme yüksek lisans programını tamamlayan Karaben, 2006 yılında çalışma hayatına TSKB Kurumsal Pazarlama Müdürlüğü`nde Uzman Yardımcısı olarak başladı. Karaben, aynı departmanda muhtelif kademelerde görev aldı. Karaben 2015 yılında Kurumsal Pazarlama Grup Yöneticisi oldu.

Gamze Çuhadaroğlu  (BÜ ‘86)

Danone Türkiye Entegrasyonu Genel Müdürü görevine ek olarak, 2017 yılından bu yana Danone Su Türkiye Genel Müdürü görevini de yürüten Gamze Çuhadaroğlu, Danone Bitkisel Bazlı Ürünler Global Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak atandı. Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlayan Çuhadaroğlu, iş hayatına 1994 yılında başladı ve Genel Müdürlüğe uzanan kariyerine uluslararası şirketlerde devam etti. Danone ailesine 2004 yılında Nutricia Anne Bebek Beslenmesi Pazarlama Direktörü olarak katılan Çuhadaroğlu, 2008 yılında Nutricia Anne Bebek Beslenmesi Türkiye Genel Müdürü görevini üstlendi. Bu süreçte, 2013-2017 yılları arasında Türkiye ve Ortadoğu'dan Sorumlu Bölge Başkanı olarak çalıştı. 2015 yılında mevcut görevinin yanı sıra Danone Türkiye Entegrasyonu Genel Müdürü olarak atandı. 2017 yılından bu yana Hayat Su ve Sırma şirketlerini bünyesinde barındıran Danone Su Türkiye'nin de Genel Müdürü olarak görev yaptı. Çuhadaroğlu, uzun yıllardır kadın istihdamının artırılması konusunda da rol alıyor.

Uğur Günaydın  (BÜ ‘98)

İlaç sektöründe 16 yılı aşkın deneyime sahip olan Amgen Satış ve Pazarlama Direktörü Uğur Günaydın, Amgen Rusya ve CIS Bölgesi Genel Müdürü oldu. 2015 yılından bu yana Amgen'da çeşitli pozisyonlarda görev alan Amgen Satış ve Pazarlama Direktörü Uğur Günaydın, Rusya ve CIS Bölgesi Genel Müdürü olarak atandı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden lisans derecesine sahip olan Günaydın, ilaç sektöründe 16 yıllı aşkın deneyime sahip. Daha önce Bristol Myers Squibb'de Türkiye Finans Direktörlüğü ve ABD'de Global Ticarileştirme Finans Direktörlüğü gibi görevlerde bulunan Günaydın, 2015'te Türkiye, Ortadoğu, Afrika Bölgesinden Sorumlu Stratejik Operasyonlar Direktörü olarak Amgen'a katıldı. Ardından Amgen Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Günaydın bu görevinde şirketin başarısına önemli katkılarda bulundu. Uğur Günaydın, Amgen Rusya ve CIS Bölgesi Genel Müdürü olarak görevine Temmuz 2019 itibariyle başladı.

Alper Üreten  (BÜ ‘94)

Alper Üreten, Amgen’ın global merkezine Biyobenzer Ürünler İş Birimi Başkan Yardımcısı olarak atandı. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu olan Alper Üreten, San Francisco Golden Gate Üniversitesi’nde Finans Yüksek Lisans derecesine sahip. Kariyerine Fransız iştiraki Bristol Myers Squibb’in (BMS), Finans departmanında başlayan Üreten, şirkette Orta Doğu, Türkiye, Rusya ve Afrika için bölgesel finansal planlamanın yanı sıra BAE, Kuveyt, Umman, Katar, Bahreyn, Lübnan, Ürdün, İran, Libya ve Yemen’den sorumlu Orta Doğu Ülke Yöneticiliği ve Orta Doğu Bölgesi Genel Müdürlüğü pozisyonlarında çalıştı.

BMS’te son olarak Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Alper Üreten, 2014 yılında Amgen’a Amgen Türkiye ve Mustafa Nevzat Genel Müdürü olarak katıldı. 2014 yılından bu yana Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde son derece önemli başarılara imza atan Üreten’in Amgen Biyobenzer Ürünler İş Birimi (BBU) Başkan Yardımcısı olarak yeni görev yeri ABD’nin California eyaletinde Amgen Global Merkezi’nin yer aldığı Thousand Oaks olacak.

Hüseyin Keskin (BÜ '98)

Havacılık sektörünün önce TGS, ardından da İGA İcra Kurulu Başkanı olarak tanıdığı Hüseyin Keskin Devlet Hava Meydanları İşletmesi yeni genel müdür oldu.  Pertevniyal Lisesi'ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Keskin, Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Yine aynı üniversitede finansman alanında doktora çalışmalarına devam ediyor.

Türk Hava Yolları'nda Yer İşletme Başkanı olarak çalışan ve Türkiye'nin en büyük yer işletme şirketi TGS'de Kurucu Genel Müdürlük yapan Keskin, İGA Havalimanına atanmadan önce sırası ile; TAV Park Genel Müdürlüğü, İDO Genel Sekreteri, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu'nun Havacılık ve Yer İşletmeden sorumlu danışmanlığı görevlerinde bulundu. 

 

 

 

 

*/