Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri

Oğuzhan Özbaş (BÜ '93)

Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcılığı’na Oğuzhan Özbaş atandı. 1971 yılında doğan Özbaş 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Sonrasında eğitim hayatına Amerika’da devam eden Özbaş, 1995 yılında Carnegie Mellon Üniversitesi’nde Endüstriyel Yönetim Yüksek Lisans programını birincilikle tamamladı.İş hayatına Ford Motor Company’de başlayan Özbaş, şirketin hazine bölümünde 1998 yılına kadar görev yaptı. 1998-2002 yılları arasında Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) Finansal Ekonomi üzerine doktorasını aldı. Özbaş, 2002 yılında araştırmacı öğretim üyesi olarak Güney Kaliforniya Üniversitesi’ne (University of Southern California) katıldı. Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde dersler veren Özbaş, kurumsal finans, reel yatırım, kaynak dağılımı ve aktarımı, sermaye piyasası düzenlemesi ve iktisadi organizasyon teorisi alanlarında bilimsel araştırmalar yaptı.

Yusuf Karagöz (BÜ’02) 

GSK Türkiye’de 2004 yılından bu yana farklı görevler üstlenen ve en son Aşı İş Birimi Direktörü olarak görev yapan Yusuf Karagöz GSK Türkiye Klasik Markalar İş Birimi Direktörlüğü’ne atandı. 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Karagöz, 15 yıl boyunca GSK’da pazarlama ve satış alanında üstlendiği farklı rollerin yanı sıra birçok global projede yer almıştı.

Bora Çermikli (BÜ’02) 

Türkiye’nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketlerinden biri olan Bursagaz’ın genel müdürlüğü görevine Bora Çermikli getirildi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ekonomi Bölümü mezunu olan ve 2001-2002 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde MBA eğitimini tamamlayan Çermikli; kurumsal finansman ve hazine uzmanı olarak başladığı kariyer hayatında, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde CFO’luk görevlerini üstlendi. Çermikli, son olarak Türkiye ve Azerbaycan’ın stratejik iş birliği projesi olan TANAP’ın CFO’su olarak görev yapmıştı.

Bilge Şener (BÜ’96) 

Fairmont markasının Türkiye’deki ilk oteli olan Fairmont Quasar İstanbul’un Pazarlama ve İletişim Direktörlüğü görevine Bilge Şener getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 1996 yılında mezun olan ve strateji/marka yönetimi konusunda geniş deneyimi bulunan Şener; Saatchi, Young & Rubicam, Zarakol Halkla İlişkiler ve Ogilvy PR’da çalışmıştı. Şener, Fairmont Quasar İstanbul’daki görevine başlamadan önce Galataport ve Mandarin Oriental, Etiler projelerinin iletişim danışmanlığını yürütüyordu.

Hakan Eminsoy (BÜ’ 85) 

Burgan Bank Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine ağustos ayı itibariyle Hakan Eminsoy atandı. 1985 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Hakan Eminsoy; kariyerine Arthur Andersen and Company İstanbul ofisinde başlamış ardından sırasıyla Finansbank, Oyak Grubu, ING Türkiye gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuştu. 2010 yılında Sardes Faktoring şirketini kuran ve günümüzde de şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan Eminsoy, aynı zamanda Tosyalı Holding, Aksigorta ve CarrefourSA Türkiye’nin Yönetim Kurulu üyesidir. 

F. Okan Sezer (BÜ’ 84)

Daha önce çeşitli kurumlara İK fonksiyonlarının yeniden yapılanması konusunda danışmanlık hizmeti verdiği kendi şirketine sahip olan F. Okan Sezer, Mercer Türkiye Kariyer (Yetenek Yönetimi, Ödüllendirme ve Bilgi Çözümleri Danışmanlığı) Bölümü Lideri görevine getirildi. 1984 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümü mezunu olan Sezer, sırasıyla Schneider Electric Türkiye Fabrika İK ve Kalite Müdürü, Işıkkent Eğitim Kampüsü Genel Müdürü, ELDOR Corporation CHRO (İtalya, Türkiye, Çin, Brezilya, ABD) görevlerini yürüttü. Sezer, PERYÖN Ege Yönetim Kurulu Başkanı, KALDER İzmir Yönetim Kurulu Üyesi, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak sivil topluma da önemli katkılarda bulundu.

Murat Çakır (BÜ '96 & '08)

1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan ve 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi "Yönetici MBA" programında yüksek lisansını tamamlayan Murat Çakır, İSPARK A.Ş. Genel Müdürü olarak atandı. Kariyerine Ernst&Young'da başlayan Çakır, 1999-2011 yılları arasında Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'de üst düzey görevlerde bulunduktan sonra, 2011-2015 yılları arasında Fina Enerji Holding A.Ş.'de mali ve idari işler, bilgi teknolojileri ve insan kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak çalıştı. Son olarak, Bayraktar Otomotiv ve Servis Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapmış olan Murat Çakır, aynı zamanda İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü Derneği üyesi.