Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Mehmet Emin Örge (BÜ ’90)

30 yıldır başta strateji, konumlama ve entegre pazarlama iletişimi stratejiler olmak üzere pazarlama ve marka konularında hizmet veren; pazarlama, marka iletişimi gruplarının reklam, dijital ve marka ajanslarında üst düzey yöneticilik yapmış olan Mehmet Emin Örge Innocean Worldwide Türkiye’nin Business Direktörü oldu.

Eğitimini Kadıköy Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamlayan Mehmet Emin Örge, 2004 – 2006 yılları arasında Proximity ile Ericsson Mobility World arasında imzalanan mobil aplikasyon geliştirme odaklı startup programının Türkiye ayağının kurulum sorumluluğunu üstlendi. Mehmet Emin Örge, Eylül ayı itibarıyla aralarında Hyundai, Türk Hava Yolları, Tekfen Gayrı Menkul’un bulunduğu pek çok markaya hizmet veren Innocean Worldwide’de Business Direktörü olarak devam edecek.

Cem Öksün (BÜ ’94)

HSBC Yatırım Menkul Değerler'in yeni Genel Müdürü Cem Öksün oldu. Hisse senetleri alanında 22 yıllık deneyime sahip olan Cem Öksün, 1996-2002 yılları arasında New York’ta SG Cowen Securities ve MFI Securities LP yatırım şirketlerinde görev aldı.

Öksün kariyerine, 2002-2007 yılları arasında EFG İstanbul Menkul Değerler’de Kurumsal Satış Müdürü, 2007-2018 yılları arasında ise Credit Suisse İstanbul Menkul Değerler’de sırasıyla Hisse Senetleri Bölüm Yöneticisi ve Genel Müdür olarak devam etti.

Cem Öksün, HSBC Türkiye bünyesine katılmadan önce, BNP Paribas TEB Yatırım Menkul Değerler’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Cem Öksün, The George Washington Üniversitesi’nde Finans ve Uluslararası İş İdaresi çift ana dalda yüksek lisans yapmıştır.

Erman Kaya (BÜ ’14)

Finansal Teknoloji sektöründe deneyime sahip olan, farklı sektörlerde dikkat çeken girişimlere imza atan Erman Kaya, Apsiyon’da Ürün Müdürü olarak göreve başladı. Kaya, Apsiyon’un global ürünlerinin geliştirilmesi ve kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi süreçlerinde sorumluluk alacak. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Kaya’nın mezuniyetinin hemen ardından Telekom, Ulaşım, Lojistik, Finans ve Sigortacılık sektörlerine özel web ve mobil uygulamalar üreten başarılı start-up girişimleri oldu.

Aydın Başar (BÜ’99)

Borusan Lojistik Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aydın Başar oldu. 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Aydın Başar, aynı yıl L’oreal Türkiye’de profesyonel yaşamına başladı ve 2005 yılına kadar Hazine Uzmanı ve Mali Kontrolör, 2005 – 2008 yılları arasında ise Kontrol, Planlama ve Raporlama Müdürü rollerini üstlendi. 2008 yılında Tekin Acar Kozmetik’te Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başlayan Başar bu görevini 2012 yılına kadar sürdürdü. 2012 – 2015 yılları arasında C&A’de Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, 2015 – 2018 döneminde United Colors of Benetton’da Türkiye, Ortadoğu ve Afrika’dan Sorumlu Bölgesel Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Aydın Başar, 2018 yılından bu yana KFC Türkiye’de Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktaydı.