Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri

Alpaslan Yurdagül (BÜ ’94)

Rabobank AŞ Genel Müdürlüğü görevine Alpaslan Yurdagül getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olan Alpaslan Yurdagül, yüksek lisansını Illinois Üniversitesi'nde yaptı. Profesyonel yaşamına 1998 yılında HSBC Bank'ta başlayan Yurdagül, HSBC Bank'ta 2010-2012'de Küresel Bankacılık Grup Başkanı olarak görev yaptı. Daha sonra Odeabank'ın kuruluşunda görev alarak 2012-2017'de Finansal Kurumlar ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcılığı, 2017-2019'de Genel Müdür Vekili ve Kredilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Deniz Keleş  (BÜ ‘01)

2011 yılından bu yana DHL Supply Chain Türkiye ailesinin bir parçası olan Deniz Keleş, bundan sonraki görevine Finans Direktörü olarak devam edecek. 2011- 2018 yılları arasında Türkiye Kıdemli Kontrol Müdürü görevini üstlenen Keleş, yeni pozisyonu öncesinde ise son olarak Bonn, Almanya’da bölgesel görevi kapsamında 29 ülkeden sorumlu Kıdemli Kontrol Müdürü olarak çalıştı.  2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Deniz Keleş, başarılı kariyerine 2001 yılında PwC’de Bağımsız Denetçi olarak başladı. Ardından Turkcell, Ingersoll Rand ve Veolia Water Technologies gibi şirketlerde uzman ve yönetici olarak kariyerine devam eden Keleş, 2011 yılında Mali Kontrol Müdürü olarak DHL Supply Chain Türkiye’ye katıldı.

Berna Akyüz Öğüt (BÜ ’07)

LC Waikiki'de Kasım ayı itibariyle Mağazacılık Genel Müdürü pozisyonuna, Berna Akyüz Öğüt atandı. Öğüt, Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme lisansını tamamladıktan sonra yine Boğaziçi Üniversitesi’nde yüksek lisans (MBA) yaptı. Akyüz Öğüt’ün mesleki kariyeri boyunca görev aldığı firmalar arasında Genpa, Avea, Turkcell ve Yıldız Holding bulunuyor. Berna Akyüz Öğüt, son olarak English Home’un Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Berna Akyüz Öğüt, Kasım 2019 itibarıyla LC Waikiki’nin müşteri deneyimini odağına alan büyüme stratejisini yönetmeye başladı.

Tolga Ekren (BÜ ’02)

Borusan Lojistik Ticari Mükemmellik ve Pazarlama Direktörü Tolga Ekren oldu. İstanbul Erkek Lisesi’nden 1997 yılında ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 2002’de mezun olan Tolga Ekren, 2006 – 2007 yıllarında aynı üniversitede Executive MBA derecesini tamamladı. Profesyonel yaşamına 2002’de TBWA şirketinde Stratejik Planlama uzmanı olarak başlayan Ekren, kariyerine 2005 – 2009 yılları arasında 3M Türkiye’de devam etti. 2009’da İş Geliştirme Yöneticisi olarak British American Tobacco Türkiye’ye katılan Ekren; 2013 yılına kadar farklı satış ve pazarlama rollerinde görev aldıktan sonra, 2013–2015 döneminde BAT’nin Global Operasyonel Model Dönüşüm programında Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölge ekibinde Satış & Pazarlama İş Dönüşüm Lideri sorumluluğunu üstlendi. 2016-2018 arasında BAT’nin Global Satış & Pazarlama Dönüşüm programı kapsamında Londra’da Dizayn Lideri olarak görev alan Tolga Ekren, Nisan 2018’den beri PwC Türkiye’de Satış & Pazarlama Danışmanlık ekibinin liderliğini üstleniyordu

Tarık Ertuğrul (BÜ ’06 )

Bulut bilişim alanında lider markalarından Nutanix, Türkiye Ülke Müdürü olarak Tarık Ertuğrul'u atadığını duyurdu. Bilişim teknolojileri ve hizmet sektöründeki çalışma geçmişiyle başarısını kanıtlamış deneyimli bir yönetici olan Tarık Ertuğrul, yönetim, satış ve iş geliştirmedeki güçlü becerileriyle de öne çıkıyor. 1972 doğumlu olan Tarık Ertuğrul, Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA yüksek lisans derecesi sahibi. Ertuğrul, daha önce Motorola Solutions, Hitachi Vantara ve Honeywell gibi şirketlerde satış yöneticiliği ve üst düzey bölge yöneticiliği  yaptı.

Yalın Alpay  (BÜ ‘07)

Yalın Alpay, Ekotürk “Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı” oldu. Alpay, 2017 yılında, Prof. Dr. Emre Alkin’le birlikte kaleme aldığı Olaylarla Türkiye Ekonomisi kitabıyla Platin Dergisi’nden Yılın En İyi İş Kitabı ödülünü alırken, aynı yıl Yalanın Siyaseti isimli kitabıyla da Necip Hablemitoğlu Ödülü’ne layık görülmüştü. Yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde tamamlayan Alpay, 2001-2002 yıllarında TRT’de Prof. Dr. Halil İnalcık ile birlikte çekilen çeşitli belgesellerde Danışman olarak görev aldı. 2004-2010 yılları arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM) ekonomist ve Afrika Koordinatörü olarak çalıştı, TİM’in resmi yayın organı olan Timreport’ta köşe yazıları yazdı. TASAM’da Başkan Danışmanlığı, Crowe HSY’de Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanlığı yaptı. 2018’den bu yana İstanbul Art Show Sanat Fuarının Sanat Direktörüdür.