Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Aslı Ekren (BÜ’07)

Aslı Ekren, Janssen Türkiye’nin Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon (PAH) İş Birim Lideri pozisyonuna atandı. Ekren, profesyonel kariyer hayatına 2007 yılında Roche İlaç’ta MT olarak başladı. Daha sonra Yardımcı Uluslararası Ürün Yöneticisi olarak atandı. 2009-2015 seneleri arasında Hematoloji ve Onkoloji departmanlarında ürün müdürü olarak görev aldı. Sonrasında Takeda İlaç’ta Gastroentroloji Pazarlama Müdürü olarak çalışmaya başlayan Ekren, son olarak Genetik Bozukluklar ve Nadir Görülen Metabolik Hastalıklar Departmanı’nda Franchise Lideri olarak çalışmaktaydı. Aslı Ekren, lisans eğitimini 2007’de Boğaziçi Üniversitesi’nde, İşletme Bölümü ve Ekonomi Bölümü olmak üzere çift anadal yaparak tamamladı.

Ahmet Altay Cengizer (BÜ’ 77)

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Ahmet Altay Cengizer getirildi. Kendisine "Büyükelçi" unvanı verilen Cengizer, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi. 1954 İstanbul doğumlu olan Cengizer, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. London School of Economics’de Tarih Yüksek Lisansı yaptı.  Cengizer 'in bugüne dek üstlendiği görevler arasında,  Londra Başkonsolosluğu - Muavin Konsolos; SPLD Siyaset Planlama Dairesi - Başkatip, Şube Müdürlüğü;  Şikago Başkonsolosluğu, Duşanbe Büyükelçiliği,  SPGM Siyaset Planlama Genel Müdürlüğü - Büyükelçi, Genel Müdür Vekili; Washington Büyükelçiliği- Elçi, Müsteşar; UNESCO Daimi Temsilciliği gibi görevler yer alıyor.

Özlem Yeşildere (BÜ’ 91)

Özlem Yeşildere Mey Diageo Finans ve Dijital Dönüşüm Direktörlüğü görevine getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 1991 yılı mezunu olan Yeşildere, yüksek lisansını  Manchester Üniversitesi’nde iş Ekonomisi dalında yaptı. Profesyonel hayatına Procter & Gamble da 1994 yılında adım atan Yeşildere, 2011 yılında göreve başladığı Philips'te Türkiye operasyonunun yanı sıra 15 ülke ve 4 ofisi kapsayan Orta Doğu bölgesinin CFO görevini eş zamanlı olarak yürüttü. Yeşildere, bölgenin stratejilerinin oluşturulması ve etkin olarak hayata geçirilmesinde de önemli rol oynadı. CEO olarak görev aldığı Mobiliz Bilgi İletişim Teknolojileri'nde şirketin 360 derece dönüşümüne liderlik eden Yeşildere; 2017 yılından bu yana Koton Mağazacılık Finans ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışıyordu.

Betül Balta (BÜ’10)

Bristol-Myers Squibb Türkiye'de Kıdemli Pazara Erişim ve Kurumsal İlişkiler Müdürü görevine Betül Balta getirildi.Balta, Boğaziçi Üniversitesi  Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 2010 yılında yüksek onur derecesi ile mezun oldu. Bilgi Üniversitesi’nde başarı bursuyla Finansal Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. 2014 yılından bu yana Amgen'da hem Türkiye hem de TMEA bölgelerinde Sağlık Politikası Geri Ödeme Türkiye Kıdemli Müdürü ve İş Planlama Analiz Müdürü olarak çalıştı. 2010 yılında Accenture'da İş Analisti, 2010-2014 yıllarında ise IMS Danışmanlıkta İş Analisti ve Danışmanı olarak görev aldı. Betül Balta, yeni görevine Bristol-Myers Squibb Türkiye ekibinde Kıdemli Pazara Erişim ve Kurumsal İlişkiler Müdürü olarak devam edecek.

Buluş Fidan Tüfekçi (BÜ’01)

SAP Türkiye Finans Direktörü Buluş Fidan Tüfekçi oldu. 2018 yılından bu yana SAP Türkiye bünyesinde görev alan Tüfekçi, yeni pozisyonunda karlılık, nakit ve risk yönetimi gibi stratejik alanların yönetiminden sorumlu olacak. SAP Türkiye’nin uzun vadeli büyüme hedeflerine ulaşması için çalışmalar yürütecek olan Tüfekçi, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü 2001 yılı mezunu. Tüfekçi, İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladı. Kariyer hayatına Hewlett-Packard’da (HP) finans analisti olarak başlayan Tüfekçi, burada 10 yıla yakın süre Türkiye’de ve İrlanda’da ülke ve bölge üst düzey finans görevlerinde yer aldı. SpenglerFox’ta ülke finans müdürü ve global mali kontrolör olarak görev aldıktan sonra Microsoft Türkiye’de finans departmanında çeşitli üst düzey görevler alan Tüfekçi, SAP Türkiye’ye 2018 yılında Finansal Kontrol Müdürü olarak katıldı

Nazan Şekercioğlu (BÜ’01)

Abdi İbrahim’in yenilenen organizasyon yapısı çerçevesinde, Nazan Şekercioğlu Bölüm Direktörü oldu. Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden 2001’de mezun olan Şekercioğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nde 2007 yılında Executive MBA programını tamamladı. 2001 yılında Viking Turizm Şirketi’nde iş hayatına başlayan Şekercioğlu, ilaç sektörüne 2003 yılında Bristol-Myers Squibb İlaç’ta Pazarlama Asistanı olarak başladı. Sonrasında Ferring İlaç’ta Asistan Ürün Müdürü olarak kadın doğum alanında çalıştı. Ardından Abdi İbrahim’de Ürün Müdürü görevini takiben 2013 yılında Kıdemli Ürün Müdürü olarak görev aldı. 2014 yılında Grup Müdürü olarak atanan Şekercioğlu, hematoloji, dahiliye, kadın doğum, nefroloji, gastroenteroloji, kardiyoloji gibi özel uzmanlık alanlarından sorumlu olarak görevine devam etti. Şekercioğlu, Ocak ayı itibariyle iki gruptan sorumlu direktör olarak Abdi İbrahim’deki görevine devam edecek.