Mezunlarımızdan Haberler

Derya Özkaya Matraş (BÜ ‘99)

2015 yılından bu yana Facebook'un Türkiye Ülke Direktörlüğünü üstlenen Derya Matraş, şirketin Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcılığı pozisyonuna atandı. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1999 yılında alan Matraş, Columbia Business School’da MBA derecesini tamamladı. Daha önce Oliver Wyman, McKinsey & Company gibi uluslararası şirketlerde görev aldı. Matraş, 2015 yılında Facebook’a katılmadan önce Doğan Holding bünyesinde Perakende, Eğlence ve Eğitim Grubu’ndan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı. Teknolojide Kadın Derneği asil üyelerinden biri olan Matraş, Ekonomist ve Capital’in 2019 yılında yaptığı “Türkiye’nin En Güçlü 50 Kadın CEO’su” sıralamasında ilk 10’da ve Fortune Türkiye’nin “40 Yaş Altı 40” listesinde yer aldı. Matraş, aynı zamanda Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) Kaliforniya Başkanlığı ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyeliği görevlerine de devam ediyor.

Aykut Çakıroğlu (BÜ’02)

Sigorta brokerliği ile risk yönetimi konularında dünyanın önemli şirketlerinden birisi olan Marsh Türkiye’de yeni Finansal Sigortalar Bölümü Lideri Aykut Çakıroğlu olarak belirlendi. Zeytinburnu Anadolu Dış Ticaret Lisesi'ni bitiren Aykut Çakıroğlu, lisans eğitimini 1997 senesinde başladığı Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünde bitirdi. İş yaşamına 2002 senesinde Oyakbank’ta yönetici adayı olarak adım atan Çakıroğlu, 2004 yılında Marsh Türkiye ailesine katıldı. Farklı bölümlerde de görev yapan Çakıroğlu, uzun seneler Marsh Türkiye Finansal & Profesyonel Sorumluluk Departmanı’nda Direktör olarak görev aldı. Aykut Çakıroğlu son olarak 2017-2019 seneleri arasında Willis Towers Watson’da Finansal Riskler Direktörü görevini yerine getiriyordu.

Emel Gülşen (BÜ’99)

2016 yılından bu yana Nestlé Türkiye’de Müşteri Hizmetleri ve Dağıtım Müdürü olarak çalışan Emel Gülşen, Aralık 2019 itibarıyla Nestlé Türkiye Tedarik Zinciri Genel Müdürü olarak terfi etti. Emel Gülşen, yeni görevinde Tedarik Zinciri stratejilerini pazarda uygulama, karlılığı artırma ve hizmet seviyesini yükseltme sorumluluklarını üstlenecek.Emel Gülşen, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Bölümü’nden mezun olduktan sonra Nestlé Türkiye ailesine Müşteri Hizmetleri Sorumlusu olarak katıldı. 2001’de Arz ve Talep Planlaması’na geçerek Süt, İçecek, Çikolata ve Şekerleme iş birimlerinde çalıştı. 2010 yılında Çikolata ve Şekerleme iş birimine İş Geliştirme Müdürü olarak geçen, 2012 yılında ise Arz ve Talep Planlama Müdürü olarak Tedarik Zinciri’ne geri dönen Emel Gülşen, 2016’da Müşteri Hizmetleri ve Dağıtım Müdürü ve Gebze Operasyon merkezi yöneticisi olarak terfi etti.

Gökhan Becerikli (BÜ’99)

Tadım’ın Operasyon Direktörlüğü görevine Gökhan Becerikli getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1999 senesinde onur derecesiyle mezun olan Gökhan Becerikli, kariyerine aynı yıl Procter & Gamble’da proses mühendisi olarak başladı. 2004 yılına kadar aynı şirkette çeşitli görevlerde bulunan Becerikli sırasıyla; Danone Dairy & Waters, Oriflame Kozmetik, Tırsan Lojistik, Danone Dairy, Nobel İlaç ve Atena Grup’ta çeşitli pozisyonlarda yönetici olarak görev yaptı. Becerikli, Ocak 2020’den itibaren Tadım’ın Operasyon Direktörü olarak görevine devam edecek.

Korhan Erçin (BÜ’98)

Türkiye'nin önemli bulut tabanlı çağrı merkezi sağlayıcı şirketi AloTech'in genel müdür yardımcılığı görevine Korhan Erçin getirildi. 1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü'nden mezun olan Korhan Erçin, kariyerine Tepum'da Microsoft Ürün Yöneticisi olarak başladı. Bu dönemde Microsoft Türkiye tarafından 2 yıl üst üste Türkiye kurumsal satış alanında 'yılın satışçısı' seçildi. Ardından kariyerine yazılım sektörünün önemli firmalarından Veripark'ta devam eden Erçin, satış müdürü olarak başladığı görevi yaklaşık 6 yıl sürdürdü. Ocak 2009 itibariyle Yemeksepeti.com'da satış ekibinin başına geçti. 11 yıla yakın süren Yemeksepeti hikayesinde hem yurt dışında hem de yurt içinde büyüme ve yatırım süreçleri olmak üzere farklı projelere destek verdi. Erçin, Aralık 2019 itibariyle AloTech'in ortağı ve genel müdür yardımcısı oldu.

Gökhan Ertürk (BÜ’96)

Elektronik para ve ödeme sistemlerinin öncü kuruluşu TURK Elektronik Para A.Ş.'de üst düzey bir atama gerçekleşti. Gökhan Ertürk, TURK Elektronik Para’ya Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak atandı. 1970 doğumlu Gökhan Ertürk, Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Programlama Bölümü’nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı zamanda Orta Kademe Yöneticilik Bölümü’nde öğrenim görerek çift diploma sahibi olmuş, üçüncü lisans eğitimini aynı üniversitede Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü üzerine alarak 1996 yılında mezun oldu. Profesyonel kariyerine lisans eğitimi sürerken THY'de başladı. Çalışma hayatının sonraki dönemlerinde sırasıyla İktisat Bankası, Türk Ekonomi Bankası ve Akbank'ta yöneticilik görevleri üstlenen Ertürk, Denizbank bünyesinde İşletme ve Tarım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2009 yılında ise Denizbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı görevine atandı. Ertürk, TURK Elektronik Para bünyesine katılmadan önce Nisan 2014'ten beri Şekerbank'ta Perakende Bankacılık ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alıyordu.

Banu Soyak (BÜ’94)

Lenovo Pazarlama ve İletişim’den sorumlu genel müdür yardımcılığı görevine Banu Soyak atandı. Soyak, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden 1994 yılında mezun olarak iş hayatına RJ Reynolds şirketinde Satış Uzmanı olarak başladı. 1996 yılında Young & Rubicam Reklam Ajansı’na geçen Banu Soyak, müşteri temsilcisi olarak görev yaptı. 1998 yılında Microsoft’a transfer olan Soyak, 17 yıl boyunca Türkiye ve yurtdışı pazarlarında farklı birimlerde üst düzey satış ve pazarlama yöneticiliği görevinde bulundu. Bu süre boyunca Dünya ve Avrupa çapında birçok ödüle layık görüldü. Soyak, Ocak 2020’den itibaren Lenovo’da Pazarlama ve İletişimden sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürütecek.

Ozan Yeniçeri (BÜ’05)

BtcTurk Tezgahüstü ve Kurumsal İşlemler Müdürlüğü görevine Ozan Yeniçeri getirildi. Ozan Yeniçeri, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Matematik bölümünde 2005 yılında, yükseköğrenimini ise İngiltere Coventry Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayarak profesyonel kariyerine Marsh Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nde önemli görevler üstlenerek başladı. 2008-2013 yılları arasında Ak Portföy Yönetimi’nde Uluslararası Fonlar, İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama bölümünde Lüksemburg’ta kurulu SICAV fonlarının satış ve pazarlaması başta olmak üzere kolektif yatırım ürünlerinin geliştirilmesi, satışı ve pazarlamasından sorumlu olarak görev yaptı. 2013-2017 yılları arasında QNB Finans Yatırım bünyesinde Uluslararası Kurumsal Satış bölümünde kurumsal yatırımcılara ürün ve hizmet geliştirilme ve sunma görevini üstlendi. Yeniçeri, Btcturk öncesinde son olarak Re-Pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Porföy Yönetimi’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Demet Russ (BÜ’93)

Demet Russ, Janssen Türkiye Genel Müdürü olarak atandı. Demet Russ, yeni görevinin yanı sıra EMEA Gelişen Pazarlar Operasyon Komitesi (EMOC) üyesi de olacak. Lisans eğitimini 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlayan Russ, Almanya Mannheim Üniversitesi’nden işletme alanında diploma derecesine ve Fransa INSEAD Üniversitesi’nden işletme yüksek lisans derecesine sahiptir.

Demet Russ, Janssen’e katılmadan önce Novartis Generics Global Strateji & İş Geliştirme takımında yer aldı. 1998 yılında McKinsey & Co.’da kariyerine başlayan Russ, finans, perakende, yüksek teknoloji ve sağlık sektöründeki müşteriler için strateji, pazarlama, süreç optimizasyonu ve birleşme sonrası yönetim projelerinde çalıştı. Janssen Almanya’da Finansal Kontrolör olarak Janssen kariyerine başlayan Russ, daha sonra sırasıyla Janssen EMEA Bölgesel Finansal Kontrolörü, Janssen Fransa Finans Direktörü, Janssen Global Ar&Ge Operasyonları Finans Direktörü görevlerini aldı.  

Faruk Yener (BÜ’95)

Faruk Yener, British American Tobacco (BAT) Rusya, Belarus ve Orta Asya bölgelerinden sorumlu Genel Müdürü olarak atandı. Yener,  BAT'ın Rusya başta olmak üzere 8 ülkedeki faaliyetlerinden sorumlu olacak. Yeni pozisyonuna 9 Ocak 2020'de başlayan Yener  2015 yılında British American Tobacco (BAT) Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü oldu. Faruk Yener, gösterdiği başarılı performans ile o tarihte BAT Kuzey Afrika Bölge Direktörlüğü görevine atanmıştı. Daha sonra  Londra'ya terfien Küresel Kategori Direktörü olarak atanan Yener, artık Rusya'da görev yapacak. 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra kariyerine Philips Türkiye’de Yönetici Adayı olarak başlayan Faruk Yener gösterdiği performansla kısa süre içerisinde Ulusal Satış Müdürü pozisyonuna getirildi. Yener, BAT’nin 2002 yılında Türkiye pazarına girişiyle birlikte BAT Türkiye ailesine Bölge Satış Müdürü olarak katıldı. 2007-2009 yılları arasında BAT Türkiye’de Ticari Pazarlama ve Dağıtım Müdürü olarak başarılı çalışmalar gerçekleştiren ve özellikle Tekel birleşmesinin entegrasyon sürecinde önemli sorumluluk üstlenen isimler arasında yer alan Yener; bu süreçteki üstün performansına istinaden 2009 yılında Londra Merkez Ofis’te Kıdemli Marka Müdürlüğü görevine getirildi. 2010’da Japonya’da Marka Direktörlüğü görevini üstlenen Yener görevi sırasında birçok stratejik uygulamayı hayata geçirdi ve Japonya’nın örnek uygulamalar konusunda başı çeken pazarlardan biri olmasında önemli rol oynadı.