Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri

Gözde Ünalacak (BÜ’90)

Şirketlere dijital dönüşüm yolculuklarında yönetim danışmanlığı hizmeti sunan Digitopia, Türkiye İş Geliştirme Direktörü olarak Gözde Ünalacak’ı atadı. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladıktan sonra Missouri University of Science and Technology’de yazılım mühendisliği alanında master yapan Gözde Ünalacak, çalışma hayatına Koç Sistem’de başladı. Sonrasında SAP Türkiye’nin kuruluş ekibinde yer alan Ünalacak, 2012’de Gartner’da çalışmaya başladıktan sonra görev aldığı altı yılda üç kez art arda Gartner Winners Circle ödülünü kazandı. Gözde Ünalacak, kariyeri boyunca donanımdan yazılıma, süreçlerden analitiğe, yazılım geliştirmeden hazır uygulamalara kadar bilgi teknolojilerinde birçok alanda başarılı çalışmalar gerçekleştirdi.

Ahmet Burak Dağlıoğlu (BÜ’09)

Yatırım Ofisi Başkanlığına A. Burak Dağlıoğlu atandı. Ofis bünyesinde 2010 yılından bu yana görev alan Burak Dağlıoğlu, son olarak Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı. 2009 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun olan Dağlıoğlu, 2019 yılında IE Business School - Global Master in Finance programından yüksek lisans derecesi aldı. Burak Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinde çalışmalarını sürdürdüğü 9 yılı aşkın süre içerisinde; Kuzey Amerika, Hindistan, Japonya ve Körfez ülkeleri takımlarında Proje Direktörü olarak ve Kamu Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı olarak görev aldı.

Ali Salihi (BÜ’03)

Otomotiv sektöründe uzun yıllar farklı yöneticilik pozisyonlarında görev alan Ali Salihi, Anadolu Isuzu Pazarlama ve iş Geliştirme Direktörü olarak atandı. Salihi Şubat ayında şirketin yurtiçi ve yurtdışı, pazarlama, iş geliştirme, kurumsal iletişim, CRM, bayi geliştirme ve ürün yönetimi faaliyetlerinden sorumlu olarak yeni görevine başladı. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden lisans derecesine sahip olan Ali Salihi, Şubat 2005 - Mayıs 2007 tarihleri arasında Volkswagen Ticari Araç'ta Pazarlama iletişim Uzmanı, Haziran 2007 - Ekim 2009 arasında ise Pazarlama iletişim Yöneticisi olarak görev yaptı. Daha sonra Doğuş Otomotiv bünyesinde Audi markasına geçiş yapan Salihi, Kasım 2009 - Aralık 2011 tarihleri arasında pazarlama, Ocak 2012 - Eylül 2015 arasında ise ürün ve fiyatlandırma ekibinin yönetimini üstlendi. Ekim 2015 - Kasım 2018 tarihleri arasında Renault MAİS bünyesinde Renault Binek ve Ticari Araçlardan sorumlu Pazarlama Müdürü olarak çalışan Salihi, Kasım 2018 tarihinden itibaren BASF Türk'te 5 ülkeden sorumlu Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı.

Ceren Türkben Kaya(BÜ’02)

2013 yılından bu yana görev aldığı Mastercard bünyesinde son olarak Güneydoğu Avrupa pazarlama yöneticiliği sorumluluğunu üstlenmekte olan Ceren Türkben Kaya, Mastercard Hızlı Gelişen Pazarlar Pazarlama ve İletişim Başkan Yardımcılığına atandı. Yeni görevinde İsrail, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Belarus, Gürcistan da dahil olmak üzere 12 ülkenin yer aldığı hızlı büyüyen pazarlar bölümünün pazarlama ve iletişiminin sorumluluğunu üstlenecek olan Ceren Türkben Kaya, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamladı. Kariyerine 2002 yılında Reckitt Benckiser Türkiye’de başlayan Türkben Kaya, 2003 yılında Unilever Türkiye’ye geçerek farklı ürün gruplarında marka yöneticisi olarak çalıştı. Türkben Kaya, Mastercard’a katılmadan önce 2010 yılında Unilever İngiltere’nin merkez ofisine transfer oldu ve üç yıl boyunca global gıda pazarlama bölümü altında global ve bölgesel kıdemli marka geliştirme yöneticisi olarak görev aldı.

Burcu Coşkun (BÜ’03-’05)

Türkiye'de meşrubat sanayinin gelişmesi, büyümesi ve ülke ekonomisine sağladığı katkının artırılması amacı ile Türkiye’nin önde gelen meşrubat firmaları tarafından 1994 yılında kurulan Meşrubatçılar Derneği (MEDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Burcu Coşkun seçildi. Coca-Cola İçecek Grup Kurumsal İlişkiler Müdürü olarak görev yapan Burcu Coşkun, Coca-Cola İçecek'in faaliyet gösterdiği 10 ülkede kamu ilişkileri ve sürdürülebilirlik süreçlerini yönetiyor. Coşkun, aynı zamanda, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı'nda (ÇEVKO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda farklı İş Konseylerinde Yürütme Kurulu Üyesi. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2003 yılı mezunu olan Burcu Coşkun, Boğaziçi Üniversitesi'nden Avrupa Çalışmaları ve European University College Brussels'dan İşletme yüksek lisans derecelerine (2005) sahip.

İhsan Erbil Bayçöl (BÜ’00)

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, 2000 mezunu İhsan Erbil Bayçöl, Enerjisa Üretim Santralleri A.Ş.'ye CEO olarak atandı. Profesyonel kariyerine 2000 yılında Bechtel – Enka şirketinde Proje Kontrol Mühendisi olarak başladı ve sonrasında İşletme Koordinatörü olarak görev yaptı. 2005 yılında BP – Botaş şirketinde İşletme Müdürü ve 2006 yılında Enka’da Proje Müdür Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra 2008 yılında Enerjisa bünyesine katıldı. Enerjisa’da 2008 – 2018 yılları arasında Strateji ve İş Geliştirme Müdürü ve Direktörü olarak görev aldı. 2018 yılından bu yana Enerjisa Üretim Termik Santraller ve IT’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışıyordu.

Gamze Akgüney (BÜ’94)

Ünlü Menkul Değerler Genel Müdürlük görevine Gamze Akgüney atandı. 2017 yılından bu yana Ünlü & Co DAHA Yatırım Danışmanlığı Yönetici Direktörlüğü’nde bulunan Gamze Akgüney, Şubat 2020 itibarıyla şirketin Genel Müdürlük görevini de yürütecek. Akgüney, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezuniyetinin ardından meslek hayatına Arthur Andersen’da danışman olarak başladı. Daha sonra sırasıyla JP Morgan Chase, Garanti Bankası, Türk Ekonomi Bankası ve IBM’de üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan Akgüney, Ocak 2013 ile Eylül 2017 tarihleri arasında ise Accenture’da Finansal Servisler alanında kıdemli yönetici olarak görev yaptı.