Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri

Tuğba Çamlı Cantürk (BÜ’98)
Amgen Türkiye ve Gensenta’da Kurumsal İlişkiler departmanının başına Tuğba Çamlı Cantürk getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği programından ön lisans, Kanada Saint Mary’s Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans ve MBA yüksek lisans derecesine sahip olan Tuğba Çamlı Cantürk; Sanofi, Abbott ve GSK gibi ilaç sektörünün önde gelen firmalarında iç iletişim, marka iletişimi, kurumsal iletişim ve hasta ilişkileri müdürlüğü gibi görevlerde bulundu. Tuğba Çamlı Cantürk, yeni görevinde; Amgen Türkiye ve Gensenta için stratejik iletişim planlamasından sorumlu olarak, medya ilişkileri, lider ve marka iletişimi, iç iletişim, sosyal ve dijital medya, kurumsal markalaşma, itibar ve kriz yönetimi konularında liderlik yapacak.

Veli Murat Çelik (BÜ’06)

Defne Telekomünikasyon A.Ş., Veli Murat Çelik’in yeni CEO olarak atandığını duyurdu. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden Yüksek Lisans derecesi alan Veli Murat Çelik, halen Türkiye Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK)’in Yönetim Kurulu’nda da görev almaktadır ve ülkede 5G teknolojisinin yaygınlaştırılması ve yaygın kullanımı konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Yılmaz Selçuk (BÜ 96’)

Olmuksan International Paper'da şirket bünyesinde 20 yıldır pek çok önde gelen pozisyonda görev alan ve halen Anadolu Bölgesi ve Ulusal Satış Kompleksi Genel Müdürü olarak görev yapan Yılmaz Selçuk, şirketin yeni Genel Müdürü olarak atandı.

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Yılmaz Selçuk, Olmuksan International Paper'da 2000 yılında üretim mühendisi olarak göreve başlamış; çeşitli görevleri yürüttükten sonra 2004 yılında Üretim Müdürlüğü görevine getirilmiştir. 2011 yılından itibaren şirket bünyesinde çeşitli üst düzey görevlerde bulunan Selçuk, 1 Ağustos 2019 tarihinden beri de Anadolu Bölge ve Ulusal Satış Genel Müdürlüğü görevini yürütmekteydi.

Erman Çakal (BÜ’03)

INEVA Çevre Teknolojileri'nin Genel Müdürlük görevine Erman Çakal atandı. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Erman Çakal, profesyonel kariyerine 2004 yılında Nurol İnşaat bünyesinde Ilısu Barajı ve HES Projesi’nde Proje Mühendisi olarak başladı. 2006 yılında geçiş yaptığı Enerjisa şirketinde Kıdemli Mühendis ve Proje Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2011 yılında Alman Mühendislik ve Danışmanlık Şirketi Fitchner GmbH’de Kıdemli Proje Müdürü olarak görev yapmaya başlayan Erman Çakal, 2013 yılında Avusturyalı Enerji Fonu Enso GmbH bünyesinde yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili yatırım projelerinde Genel Müdür görevini üstlendi. 2016’da Arcor Enerji Sistemleri şirketinde Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışma hayatına devam eden Çakal, 2019 yılından günümüze kadar BHC Solar şirketinde yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili Yönetici Ortak olarak görev yaptı.

Tuğba Akgül (BÜ’01)

Novartis Onkoloji Türkiye Pazara Erişim Direktörü Tuğba Akgül oldu. 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Tuğba Akgül, Boğaziçi’nde ayrıca Kimya Mühendisliği yüksek lisansını ve Executive MBA programını tamamladı. İlaç sektöründe başladığı kariyerine çeşitli çok uluslu şirketlerde farklı pozisyonlarda çalışarak devam eden Akgül, üst düzey yöneticilik görevleri de üstlendi.Novartis OnkolojiTürkiye'ye Pazara Erişim Direktörü olarak katılan Tuğba Akgül, bu görevinin yanı sıra yönetim ekibinin de bir üyesi olacak.

Yaşar Arvas (BÜ’88)

DEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne Yaşar Arvas getirildi. 1988 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Programı’ndan ön lisans mezunu olan Yaşar Arvas, 2014 yılında Eksim Holding'de BT Direktörü olarak göreve başladı. Arvas, son olarak Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’de Müşteri ve Saha Yönetim Başkanlığı görevini sürdürmekteydi.