Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Cevdet Alemdar (BÜ’92)

Sabancı Holding’de Sanayi Grup Başkanlığı’na Brisa CEO’su Cevdet Alemdar atandı. Alemdar, 1 Nisan 2020 tarihi itibarı ile görevine başladı. 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Cevdet Alemdar, İşletme Yüksek Lisans derecesini (MBA) 2000 yılında Sabancı Üniversitesi'nden aldı. Sabancı Holding bünyesine 1993 yılında katılan Cevdet Alemdar, sırasıyla Beksa, Sakosa, Kordsa ve Temsa İş Makinaları’nda görev aldı. Bu süre içinde Türkiye’de inşaat ve üretim sektörlerine yönelik tel ürünleri yatırımları, Brezilya, Tayland ve Çin’de Kordsa’nın lastik endüstrisine yönelik yurtdışındaki iştiraklerinin fabrika genel müdürlükleri, Güney Amerika ve Asya Pasifik bölgelerinin satış ve pazarlama liderliklerini yaptı. Kordsa’nın Teknoloji ve Pazar Geliştirme Başkan Yardımcısı olarak teknik tekstil ve lastik alanlarında Ar-Ge, inovasyon liderlikleri gerçekleştirdi. 2013 yılından itibaren, Temsa İş Makinaları’nın Komatsu İş makinaları üzerine Volvo Kamyon distribütörlüğünü de alarak büyümesi sırasında Genel Müdürlük yaptı. Alemdar 2017 yılından beri, Bridgestone ve Sabancı Holding ortaklığında kurulan, 80’den fazla ülkeye ihracat yapan ve Türkiye’de lastik ve mobilite çözümleri lideri olan Brisa’nın CEO’luğu görevini yürütüyordu. Alemdar, bir süre daha Sanayi Grup Başkanlığı ile birlikte bu görevini de sürdürecek.

Özden Erol Dündar (BÜ ’96)

Olmuksan Intemational Paper’ın Finans Direktörü Özden Erol Dündar oldu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Dündar iş hayatına 1996 yılında Gillette Türkiye'de finansal analist olarak başladı. Dündar, yeni görevi öncesinde son olarak Yıldız Holding’in şirketlerinden Bizim Toptan'in CFO'luk görevini üstleniyordu.

 

Yücel Kozluca (BÜ’90-’92)

Yücel Kozluca, Nobel ilaç Kalite Direktörlüğüne atandı. 1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi  Kimya Bölümü'nde lisans eğitimini, ardından 1992'de aynı bölümde yüksek lisansını tamamlayan Kozluca, iş hayatına 1993 yılında Roche ilaç'ta Laboratuvar Analiz Uzmanı olarak başladı. Sonrasında Bristol-Myers Squibb'te ve Sandoz'da farklı görevler üstlenen Kozluca; 2016-2020 yılları arasında Amgen/Mustafa Nevzat'ta Kalite Direktörü olarak görev aldı. 

 

Evren Ayorak (BÜ’00-’06)

Allianz Türkiye Bilgi Teknolojileri Genel Müdür ve icra Kurulu Üyeliğine Evren Ayorak atandı.  Lisans ve yüksek lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi  Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamladı. Kariyerine 2000 yılında Finansbank'ta sistem ve uygulama mimarı olarak başlayan Ayorak, 2006-2007 arasında Fiba Hofding'în kurumsal mimarı olarak çalıştı. Hollanda'da, Credit Europe Bank bünyesinde uygulama tasarımı ve geliştirme bölümü yöneticisi, başkan yardımcısı ve kıdemli başkan yardımcısı pozisyonlarında görev aldı. Fibabank'ın analiz ve geliştirme bölüm yöneticisi ve departman müdürü pozisyonlarında görev aldı. Ayorak, 2018'den bu yana Allianz Türkiye'nin bilgi teknolojileri direktörlüğünü üstleniyordu. 

 

Ahmet Bal (BÜ’07)

Boyner Büyük Mağazacılık Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bal oldu. Mart 2015’ten bu yana Boyner Grup bünyesinde farklı pozisyonlarda yöneticilik yapan Ahmet Bal, Boyner Büyük Mağazacılık Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü 2007 yılı mezunu olan Ahmet Bal, kariyerine 1 Numara Media Group’ta Proje Müdürü olarak başladı. Alarko Turizm, Mobilera ve ADDA Communications’da görev aldıktan sonra 2009 yılında Finansbank’a geçti. 2009-2014 yılları arasında Finansbank’ta farklı departmanlarda Yönetici, son olarak da Ödeme Sistemleri Pazarlama Departmanı’nda Bölüm Müdürü olarak çalıştı. Mart 2015’te Boyner Grup’a geçiş yapan Bal, Beymen’de sırasıyla Pazarlama Müdürlüğü ve Pazarlama Direktörlüğü görevlerini üstlendi. Ağustos 2016’da Boyner Büyük Mağazacılık bünyesine CRM, Kampanyalar & Marka İşbirlikleri Direktörü olarak katılan Bal, ardından Pazarlama Direktörlüğü görevini üstlendi.

 

Mine Öztürk (BÜ’06)

TEB Aval, İnsan Kaynakları ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Mine Öztürk’ü getirdi. TEB Arval’de İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapan Mine Öztürk, gerçekleşen atama ile birlikte bundan sonra şirketteki  çalışmalarına İnsan Kaynakları ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak devam edecek. İş hayatına 2006 yılında HR Royal Executive’de İK Asistanı olarak  adım atan Mine Öztürk, 2007 yılında TEB - BNP Paribas’da İşe Alım Planlaması ve Kariyer Yönetimi Uzmanı olarak çalışmaya başladı. 2007 - 2015 yılları arasında TEB-BNP Paribas çatısı altında farklı  birçok çalışma ve projede aktif şekilde yer alan Mine Öztürk, 8 yıl  boyunca sırasıyla Yetenek Yönetimi, İK İş Ortağı, Performans Yönetimi  gibi farklı fonksiyonlarda görev yaptı.  Mine Öztürk 2015 yılında TEB Arval’de İK Müdürü (HR Head) olarak  görev yapmaya başladı ve İnsan Kaynakları Bölümü’nün yöneticisi olarak İK alanında farklı birçok proje ve çalışmayı yürüttü. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi bölümü mezunu olan Mine Öztürk, TEB Arval İnsan Kaynakları ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanarak, şirketin ilgili alanlardaki tüm  yönetim ve geliştirme faaliyetlerinden sorumlu oldu.