Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Tulu Karagöz (BÜ’92)

Vodafone Türkiye Finanstan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı pozisyonuna Tulu Karagöz getirildi. Karagöz, Vodafone Türkiye’nin Finans alanındaki tüm fonksiyon ve operasyonlarının yönetiminden sorumlu olacak.

1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Tulu Karagöz, Vodafone bünyesine katılmadan önce Coca-Cola İçecek Türkiye Finans Direktörü olarak görev yapıyordu. Bu görevi sırasında şirketin tüm Türkiye finans operasyonlarından, iş planlama ve bütçeleme sürecinin koordinasyonundan, tüm finansal performans göstergelerinin izlenmesinden, gelir büyümesi yönetimine ilişkin alınan inisiyatiflerin koordinasyonundan ve izlenmesinden sorumlu oldu. Ayrıca, şirket genelinde Paylaşılan Hizmetler Projesi’nde liderlik rolünü üstlendi. İş hayatına Ernst&Young’da başlayan Tulu Karagöz, daha sonra sırasıyla Gillette, P&G ve Shaya firmalarında çalıştı; çeşitli kurumlarda direktörlük görevleri üstlendi.

Melda Şuayipoğlu (BÜ’94)

Uluslararası sağlık ve sigorta devi Cigna ile Türkiye’nin en büyük bankalarından QNB Finansbank ortaklığında faaliyet gösteren emeklilik ve hayat sigortası şirketi Cigna Finans’ta Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Melda Şuayipoğlu oldu. Şuayipoğlu, Genel Müdür Yardımcısı olarak şirketin lisansını bu yıl aldığı sağlık sigortası fonksiyonlarının kurulmasından ve faaliyetlerinden sorumlu olacak.

1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezun olan Melda Şuayipoğlu, 27 yıllık sigorta tecrübesine sahip. Mesleki hayatı boyunca hayat ve hayat dışı branşlar kapsamında underwriting, fiyatlama, risk, kanal yönetimi gibi pek çok farklı görevde bulunan Şuayipoğlu, 2003-2015 yılları arasında Allianz Türkiye İcra Kurulunda sırasıyla Risk Direktörü, Baş Aktüer ve Kurumsal Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2016 yılında JLT Türkiye’de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başlayan Şuayipoğlu, Cigna Finans’a katılmadan önce Bupa Acıbadem Sigorta’da Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Kamil Pir (BÜ’01)

2010 yılından beri Roche Diagnostik Türkiye bünyesinde pazarlama bölümünde yöneticilik görevlerinde bulunan Kamil Pir, kariyerine Pazarlama Direktörü olarak devam edecek. 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji bölümünden mezun olduktan sonra Sabancı Üniversitesi'nde MBA eğitimini tamamlayan Kamil Pir; Novartis, Gen İlaç, AstraZeneca ve Biomeks İlaç gibi sağlık şirketlerinde farklı görevler aldıktan sonra Roche Diagnostik Türkiye'de Ürün Müdürü olarak çalışmaya başladı. Pir, son altı yıldır Roche Diagnostik Türkiye'de Pazarlama Müdürü olarak görev yapıyordu.

Emre Turanlı (BÜ’02)

Shell & Turcas CEO’luğu görevine Emre Turanlı getirildi. 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden mezun olan ve kariyerine 2003 yılında Shell Almanya’da Finansal Analist olarak başlayan Emre Turanlı, Almanya, İngiltere ve Türkiye’de strateji yönetimi, satış ve pazarlama alanlarında yönetici olarak görev aldı. 2014 yılının sonunda, Almanya, Avusturya ve İsviçre’yi kapsayan bölgenin, Perakende Pazarlama Direktörü olan Turanlı, bu süreçte akaryakıt dışı gelirlerin artmasını hızlandırmanın yanı sıra Shell Küresel’in yeni enerjiler stratejisi kapsamında önemli yer tutan istasyonlarda elektrikli şarj ünitelerinin kurulması, hidrojen istasyon ağının geliştirilmesi gibi yenilikçi yatırımlara öncülük etti. Turanlı, 2018 yılından bu yana Romanya, Baltık Ülkeleri, İtalya gibi önemli pazarların da dahil olduğu Güney Afrika’dan Polonya’ya kadar olan geniş bir coğrafyayı kapsayan, 21 ülkeden oluşan Shell Filo Çözümleri Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Robert Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi mezuniyetinin ardından Manchester Business School’dan MBA diploması alan Emre Turanlı, Hamburg Üniversitesi’nde pazarlama alanında ziyaretçi öğretim görevlisi olarak ders veriyor. Turanlı, aynı zamanda Almanya Pazarlama Direktörleri Konseyi üyesidir.

Mehmet Hacıkamiloğlu (BÜ’93)

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, 1993 mezunu Mehmet Hacıkamiloğlu , Polisan Kansai Boya San. ve Tic. A.Ş.'ye Genel Müdür olarak atandı. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayan Hacıkamiloğlu kariyeri boyunca birçok önemli pozisyonda görev aldı. Hacıkamiloğlu, 2016 – 2018 yılları arasında Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı görevini yürütmüştü.