Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Müge Erderik Doğan (BÜ ’01-’03) 

Amazon Fashion'un başkanı Müge Erderik Doğan oldu. 2007'den beri Amazon bünyesinde faaliyet gösteren Doğan, Amazon Kuzey Amerika perakende faaliyeti için direktör ve teknik danışman olarak görev yaptı ve son olarak, dünya çapında son teslimat ve toplama - ticaret, teknoloji, faaliyetler, başkan yardımcısı olarak görev aldı. Doğan, Amazon bünyesine katılmadan önce Carnegie Mellon Üniversitesi'nde matematiksel modelleme ve optimizasyon alanında doktora derecesini tamamladı. Doğan’ın Boğaziçi Üniversitesi'nden kimya mühendisliği alanında lisans (2001)ve yüksek lisans (2003) dereceleri bulunuyor.

Sena Erten (BÜ’96-’99)

Ericsson'ın Ortadoğu ve Afrika Bölgesinden Sorumlu İnsan Kaynakları Başkanı Sena Erten oldu. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikoloji Danışmanlık Bölümü’nden 1996’da mezun olan ve aynı bölümde Eğitim Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık yüksek lisansı yapan (1999) Sena Erten, yeni görevinde şirketin pazardaki insan vizyonunu gerçekleştirmek ve şirketi insan merkezli, en son dijital teknolojileri benimseyen ve kurum kültürünü geliştirmede öncü olan birinci sınıf bir çalışan deneyimine doğru yönlendirmek için çalışacak.

Arda Ermut (BÜ’04)

Arda Ermut, Varlık Fonu Genel Müdürü olarak atandı. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığını yürütmekte olan Arda Ermut, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden 2004 yılında mezun oldu ve 2005 yılında İstanbul'da Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak profesyonel kariyerine başladı. Başbakanlık bünyesindeki kariyerine kuruluşunda da rol aldığı Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nda devam etti. 2007 yılında Ajansta Uzman Yardımcısı olarak çalışmaya başlayan Ermut, kurum içerisinde tüm ara pozisyonlarda görev alarak önce Daire Başkanlığına, 2015 yılında ise Başkanlığa atandı. Eylül 2018’den bu yana Türkiye Devlet Varlık Fonu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği görevine devam eden Ermut, bu görevinden 2020 Kasım ayında ayrılmıştı. Haziran 2019’da Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Ermut THY İcra Kurulu’nda da üç üyeden biri olarak görev yapıyor.

Alper Yoldaş (BÜ’01)

Eti’de Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevine Alper Yoldaş atandı. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü 2001 senesinde bitiren Yoldaş, iş hayatına finans sektörüyle giriş yaptı. Medya sektöründeki kariyerine ise 2004 senesinde Hürriyet Gazetesi’nde “Genç Yetenek Programı” kapsamında Ekonomi Muhabiri olarak adım atan Yoldaş, 2009-2011 seneleri arasında Habertürk Gazetesi’nde Ekonomi Editörü olarak görev yaptı. Yedi senelik gazetecilik tecrübesinden sonra kariyerini kurumsal iletişim profesyoneli olarak sürdüren Yoldaş, 2011-2013 seneleri arasında Tofaş’ta ardından 2013-2021 seneleri arasında da Şişecam’da bu alanda yönetici olarak çeşitli görevler edindi.

Mehmet Can Aslantaş (BÜ’06)

2018 yılından bu yana GSK Türkiye Solunum ve HIV İş Birimi Direktörü rolünde GSK Türkiye Liderlik Ekibi üyesi olarak görev yapan Mehmet Can Aslantaş, Ürün ve Portföy Strateji Direktörü olarak şirket genel merkezi İngiltere GSK House'ta görev alacak. Lise eğitimini Robert Kolej'de tamamlayan ve 2006’da Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Mehmet Can Aslantaş, kariyerine Pfizer'de başladı. Aynı şirkette yaklaşık 12 yıl boyunca farklı terapötik alanlarda pazarlama, pazara erişim ve iş birimi liderliği pozisyonlarında önemli roller üstlenerek şirketin yönetim kurulunda yer aldı. GSK İlaç Türkiye bünyesinde çalıştığı süre boyunca, Solunum ve HIV İş Birimi Direktörü olarak liderlik ettiği ekiplerde başarılı projelere ve önemli lansmanlara imza atan Mehmet Can Aslantaş, organizasyonun değişim gündemine önemli katkılarda bulundu.

Sıddık Can Dündar (BÜ’02)

Engin Grup şirketlerinden Engin Satış Destek Hizmetleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür Vekilliği görevlerine Can Dündar atandı. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlayan Can Dündar, Engin Grup bünyesine katılmadan önce Pınar Su & İçecek Grubu, Petrol Ofisi A.Ş. ve Iron Mountain Türkiye’de satış ve pazarlama alanlarında çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. 2020 yılında Engin Grup’ta İş Geliştirme ve Operasyon Direktörü olarak göreve başlayan Can Dündar, 2021 yılı Şubat ayı itibarıyla atandığı yeni görevinde, Engin Grup’un stratejik hedefleri doğrultusunda Engin Satış Destek Hizmetleri A.Ş.’nin tüm operasyon ve iş süreçlerinden sorumlu olacak.

Buğra Sönmez (BÜ’08)

Türkiye’nin yerli dijital cüzdanı PeP (Paladyum Elektronik Para), Strateji ve İş Geliştirme Direktörü olarak Buğra Sönmez’i atadı. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2008 yılında mezun olduktan sonra Colgate-Palmolive Şirketi’nde Müşteri Geliştirme Müdürü olarak kariyerine başlayan Buğra Sönmez, ardından Vodafone, Deutsche Telekom ve Multinet Up gibi sektörün önde gelen global şirketlerinde çeşitli departmanlarda yöneticilik görevlerini yürüttü. Son olarak Visa bünyesinde Ticari İş Geliştirme Müdürü olarak görev alan Sönmez, PeP kadrosuna Ocak 2021 tarihi itibariyle Strateji ve İş Geliştirme Direktörü olarak katıldı. İş Geliştirme, Dijital Satış, Global Proje Yönetimi, Stratejik Planlama ve Ödeme Sistemleri gibi alanlarda önemli tecrübeleri bulunan Sönmez, PeP’teki yeni görevinde strateji ve iş geliştirme faaliyetlerinden sorumlu olacak.