Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

İbrahim Uğur (BÜ'93)

İstanbul Havalimanı için havacılık sistemleri tasarımı ve uygulanması amacıyla 2018 yılında kurulan IST Bilişim’de üst düzey bir atama gerçekleşerek Genel Müdürlük görevine İbrahim Uğur getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 1993’te mezun olan Uğur, 1994 yılında kariyerine BELBİM anonim şirketinde başladı. Uğur, 2000-2013 yılları arasında INNOVA’da üst yönetim pozisyonlarında görev yaptı. 2014 yılına kadar Albaraka Türk’te görev yapan Uğur, ardından Türk Hava Yolları’nda Ticari Çözümler Başkan Yardımcılığı ve Stratejik Projeler Başkanlığı görevlerini yerine getirdi. Son olarak Turkcell’de ise Bilgi Teknolojileri Direktörü görevini üstlendi. İbrahim Uğur aynı zamanda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK),Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB),Ulaştırma, Savunma, Enerji ve Tekstil Teknolojileri Grubu (USETEG) yürütme kurulu üyeliği yapmakta.

Zümrüt Tamer (BÜ’97)

Zümrüt Tamer, Fakir Hausgeräte CMO’su olarak göreve başladı. Sektörün deneyimli ismi Tamer, Fakir Hausgeräte’nin pazarlama ve marka yönetimi süreçlerine, müşteri kanallarının yönetilmesine liderlik ederken dijital dönüşüm süreçlerini de yönetecek. Perakende sektöründe başarılı bir çalışma geçmişine sahip deneyimli Pazarlama Direktörü Zümrüt Tamer, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Profesyonel iş hayatına Koç Holding’de başlayan ve ardından 1998’de Teknosa’da Ürün Müdürü olan Tamer, 2002-2017 yılları arasında Groupe SEB’de üst düzey yöneticilik görevleri üstlendi.

Aslı Çayırlıoğlu Südor (BÜ’03)

Atıştırmalık sektöründe faaliyet gösteren Şölen’de Türkiye Pazarlama Direktörü Aslı Südor oldu. Südor, yeni görevinde Şölen’in ülkemizdeki pazarlama faaliyetlerini yönetecek. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 2003’te mezun olan Aslı Südor, kariyerine 2004 yılında P&G bünyesinde Prima Markasından Sorumlu Marka Müdür Yardımcısı olarak adım attı. 2012 yılına kadar P&G Ticari Pazarlama Müdürü ve Ev ve Sağlık Kategorilerinden Sorumlu Pazarlama Grup Müdürü olarak görev alan Südor, ardından Atasun Optik’in pazarlama direktörlüğünü yürüttü. 2015 yılında Koton Pazarlama Direktörü ve E-Ticaret Direktörü olarak çalışan Südor, bir dönem danışmanlık da yaptı. Südor, 2017 – 2019 yılları arasında Joker ve Soobe markalarının pazarlama, e-ticaret, CRM ve müşteri ilişkilerinden sorumlu strateji direktörlüğünü üstlendi. Südor, Şölen ailesine katılmadan önce Gilan Pazarlama, Ürün Yönetimi, CRM ve E-Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmekteydi.

Lisani Atasayan (BÜ’91)

Belçika’nın ünlü unlu mamüller markası La Lorraine’in dümeni sektörün deneyimli ismi Lisani Atasayan’a emanet edildi. Çalışma hayatına 1997 yılında Coca-Cola İçecek’te Finansal Planlama Analisti olarak başlayan Atasayan, 23 yılı aşkın süre Coca Cola İçecek’in farklı bölümlerinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2011 -2014 yılları arasında Coca-Cola İçecek Azerbaycan Genel Müdürlüğü’nün ardından 2014-2017 yılları arasında Coca-Cola İçecek Türkiye Genel Müdürlüğü’nü yürüten Lisani Atasayan son olarak Coca-Cola İçecek Asya Bölge Başkanı olarak beş ülkeye liderlik etti. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 1991’de mezun olup ardından Kanada Guelph Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi ve Bilgisayar Bilimleri’nde çift ana dal yaparak eğitimini tamamlayan  Atasayan’ın Kanada Windsor Üniversitesi’nden İşletme yüksek lisansı bulunuyor.

Mahmut Dede (BÜ’08)

Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölgesi Servisler Genel Müdür Yardımcılığı görevine Mahmut Dede atandı. Dede, yeni görevine atanmadan önce Schneider Electric MEA (Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi Satış Operasyonları Direktörlüğü görevini yürütüyordu. Kariyerine 2008 yılında başlayan ve 2011'de Schneider Electric'e katılan Dede, enerji verimliliği, güç çözümleri, pano üreticileri kanal yönetimi gibi alanlarda görevler üstlendi. Nisan 2017'de Schneider Electric Türkiye Bayi Kanalı ve Ticari Politikalar Müdürü olarak başarılı çalışmalara imza attı. Dede, İstanbul Erkek Lisesi'ndeki eğitiminin ardından 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2009'da Zürih ETH Üniversitesi'nde yönetim, teknoloji ve ekonomi programını tamamladı.

Yılmaz Bayraktar (BÜ'76)

BÜ Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu Yılmaz Bayraktar, KalDer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı oldu. KalDer'de 2009'dan bu yana çeşitli görevler üstlenen Bayraktar, 1979-2015 yılları arasında TÜPRAŞ'ta Genel Müdür Yardımcılığı yaptı; 1999-2006 yılları arasında Siemens'te görev aldı.

Dilek Güleç Salzburg (BÜ'99)

HSBC Türkiye 2001 yılından bu yana bünyesinde çeşitli görevler üstlenen Dilek Güleç Salzburg'u Küresel Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atadı. BÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Salzburg, yeni görevinde Çokuluslu Şirketler, Kamu Sektörü ve Finansal Kurumlar Grubu müşterilerine sağlanan Yapıandırılmış Finansman, Yatırım Bankacılığı, Küresel Likidite ve Nakit Yönetimi, Dış Ticaret, Faktoring ve Sigorta hizmetlerinden sorumlu olacak.

Selda Kalleci (BÜ’91)

Goodyear Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci, Goodyear EMEA Bölgesi Ticari Lastikler İnsan Kaynakları Direktörlüğü'ne atandı. BÜ Psikoloji Bölümü'nden 1991'de mezun olan Kalleci, dört yıldan uzun süredir başarıyla sürdürdüğü Goodyear'daki görevinden önce Pepsi Co., Fortis Bank gibi şirketlerde görev aldı.