Mezunlarımızdan haberler

Mezunlarımızdan kariyer izleri...

Ali Sarı (BÜ’13)

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü 2013 mezunu Ali Sarı, Evam’ın yeni pazarlama müdürü oldu. Kariyerine Accenture Türkiye'de Kurumsal İletişim ve Pazarlama ekibinde başlayan Sarı, daha sonra danışmanlık, yazılım ve teknoloji sektörlerinde B2B pazarlama ve kurumsal iletişim alanında kariyerine devam etti. Evam’a katılmadan önce Experian'da Türkiye, Orta Doğu ve Rusya pazarlarından sorumlu pazarlama müdürü olarak görev yaptı. Sarı, Evam Pazarlama Müdürü olarak şirketin faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde pazarlama ekibine liderlik edecek.

Tunç Akyurt (BÜ’94)

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü 1994 mezunu Tunç Akyurt, Tmob’un yeni CEO’su oldu. Kariyerine ABD’nin en büyük 10 bankası arasında yer alan Capital One’da başlayan Akyurt, daha sonra McKinsey & Company’de görev aldı. 2003’te QNB Finansbank’a bireysel bankacılık grup başkanı, 2010’da ise Akbank’a genel müdür yardımcısı olarak transfer oldu. Peppers & Rogers Group, Crede Consulting, N2Growth, Global Kapital Group gibi şirketlerde önemli pozisyonlarda çalıştı. Tmob’da icra kurulu üyeliği görevini üstlenen Akyurt, Mart 2021'den itibaren markanın hem ulusal hem de uluslarası arenadaki tüm iş geliştirme çalışmalarına yön verecek.

Doğan Tatari (BÜ’98)

Lisansını 1998'de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, yüksek lisans eğitimini ise 2001'de Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlayan Doğan Tatari, Çapa Medikal’in yeni CEO’su oldu. Tatari, Arthur Andersen, Accenture, Peppers and Rogers Group gibi uluslararası firmalarda Türkiye’de ve yurtdışında yönetici danışman olarak görev aldı. Nokia’nın uluslararası danışmanlık biriminde de çalışan Tatari, Memorial Sağlık Grubu’nda 13 sene üst düzey yöneticilik yaptı.

Cem Akşahin (BÜ’08)

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde tamamlayan Cem Akşahin, Raffles & Fairmont Otelleri’nin Doha’da yürüteceği projeye transfer oldu. Akşahin, Confederation of Tourism & Hospitality London, Otel Yönetimi bölümlerinden mezun olduktan sonra İsviçre İşletme ve Yönetim Okulu’nda MBA (İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) yaptı.

Ayfer Batı (BÜ’98)

Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 1998 mezunu Ayfer Batı, Medicana Eğitim Grubu'nda CEO pozisyonuna atandı. Zincir okul markalarının üst düzey yönetici pozisyonlarında görev alan Batı, marka, eğitim ve yönetim kurulu danışmanlığı görevlerinde de yer alarak eğitim yönetiminde çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi.

Alper Soydaş (BÜ’96)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümü 1996 mezunu Alper Soydaş, Yemeksepeti’nin yeni operasyon direktörü oldu. Müşteri deneyimi, mobil pazarlama, iş geliştirme ve operasyon yöneticiliği gibi alanlar birçok şirkettte görev alan Soydaş, 2004’te Turkcell Müşteri Deneyimi ve Müşteri Performans Yönetimi Birimi’ni kurup yönetti. Bir süre müşteri deneyimi ve mobil pazarlama alanlarında start-up projelerinde çalıştıktan sonra, 2011’de Türk Telekom’da iş geliştirme grup müdürü olarak görev yaptı. 2016’da Mayen Çağrı Merkezi’nde operasyon ve müşteri direktörü pozisyonunda bulundu.

Duygu Kılıç (BÜ’05)

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Batı Diller ve Edebiyatları bölümünde tamamlayan Duygu Kılıç, Medicana'da eğitim grubu genel müdür yardımcılığı pozisyonuna atandı.