Mühendislik Fakültesi’nin geleneksel yıl sonu ödül töreni

Her sene Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Salonu’nda geleneksel olarak düzenlenen Mühendislik Fakültesi yıl sonu töreni bu yıl 26 Aralık Perşembe günü gerçekleştirildi. Törende 20. ve 30. yıllarını tamamlayan öğretim üyeleri ve idari personel plaketle tebrik edilirken, fakülteye yeni katılan öğretim üyelerine de rozetleri takdim edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Anlaş törenin açılış konuşmasında yıl sonu toplantısının artık geleneksel hale geldiğini vurgulayarak Türkiye’de en başarılı öğrencilerin tercih ettiği Boğaziçi Üniversitesi'nin uluslararası saygınlığının giderek arttığını belirtti. Prof. Anlaş, US News & World Report sitesinin hazırladığı "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" sıralamasında Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk 200’ün üzerinde yer aldığını hatırlatarak Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi hakkındaki güncel bilgileri şu ifadelerle katılımcılara sundu: “6 öğretim üyemiz bu yıl fakültemizden mezun oldu, 2’si yurtdışında akademik kariyerine devam etmeye başladı. Toplamda 7 öğretim üyesi bu yıl aramıza katıldı ve 2 öğretim üyesi daha öğretim kadrosuna eklenecek.”

Prof. Dr. Günay Anlaş’ın yeni yıl dilekleriyle tamamladığı konuşmasının ardından düzenlenen törende 30. ve 20. yılını dolduran öğretim üyeleri ve idari personele plaket takdim edildi.

Törende 30. yılını dolduran öğretim üyeleri Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. H. Levent Akın, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Cem Avcı ile Prof. Dr. İ. Gökhan Baykal ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Yağmur Denizhan plaket takdimiyle tebrik edilirken, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Müdürü Dr. Tamer Atabarut’a da destekleri için gümüş plaket takdim edildi.

20. yılını dolduran idari personeller olan İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Hamdi Ayar ve Hasan Şenel, Kimya Mühendisliği’nden Yakup Bal, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’ndan Dilek Balkan ve Elif Sozak, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Bahattin Candeniz’in plaketleri de Prof. Dr. Günay Anlaş tarafından takdim edildi.

Mühendislik Fakültesi’ne yeni katılan öğretim üyeleri ise Kimya Mühendisliği’nden Doç. Dr. Erdal Aydın ile Dr. Öğretim Üyesi Betül Uralcan, Bilgisayar Mühendisliği’nden Doç. Dr. İnci Meliha Baytaş, Doç. Dr. Mahdi Fazeli ile Doç. Dr. H. Birkan Yılmaz, Makina Mühendisliği’nden Dr. Öğretim Üyesi Sinan Öncü ve İnşaat Mühendisliği’nden Doç. Dr. İrem Zeynep Yıldırım oldu.