Nadir Eserler Seçkisi 4 Nisan’a kadar Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi’nde

Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi Nadir Eserler Koleksiyonu Nadir Eserler Seçkisi Sergisi 28 Mart’ta açıldı. Kütüphane Haftası’na yönelik olarak düzenlenen sergide Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi’ne ait nadir eserler 4 Nisan’a kadar görülebilir.

Dr. Sevgi Atila Çünüş

28 Mart-3 Nisan Kütüphane Haftası kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi Nadir Eserler Seçkisi Sergisi’nde Osmanlı döneminde ilk kurulan matbaalardan özel kitapların yanı sıra Avrupa’dan da üniversitenin koleksiyonuna katılan değerli eserler yer alıyor. Bunlar arasında 17 ve 18’nci yüzyılda basılan Fenn-i Lağım, Lugat-ı Vankulu, Voyage pittoresque de Constantinople et des rives du Bosphore (İstanbul’un Manzaralı Yolculuğu ve Boğaziçi Kıyıları) ve Historie des Turcs (Türklerin Tarihi) gibi birçok nadir kitap bulunuyor.

Serginin açılışında konuşan Boğaziçi Üniversitesi Nadir Eserler Koleksiyonu Sorumlusu Dr. Sevgi Atila Çünüş, Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen sergide yer alan eserlerin Türkiye’nin yanı sıra dünya için de çok nadir olduğunu belirtiyor:

“Boğaziçi Üniversitesi’ndeki koleksiyonumuzda yer alan özel eserler sergimizde yer buldu. 28 Mart-4 Nisan tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi’nde sadece Türkiye için değil, dünyada da çok nadir olarak kabul edilen kitaplardan bazıları görülebilir. Nadir Eserler Koleksiyonu’nda yer alan eserlerin bazıları önce Robert Koleji, ardından da Boğaziçi Üniversitesi’ne geldi. Kütüphane olarak koleksiyonumuzda yer alan tüm eserlerimizi uygun koşullarda muhafaza ediyoruz. Böyle bir sergi sayesinde Boğaziçi Üniversitesi çalışan, öğrenci ve akademisyenleriyle bu eserleri buluşturduğumuz için de çok mutluyuz.”

• Dr. Sevgi Atila Çünüş