Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi açılıyor

Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi 15 Aralık'ta törenle açılıyor.

Çağdaş Türkiye edebiyatının en güçlü şairi Nâzım Hikmet'in anısını ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla hayata geçirilen Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi 15 Aralık Pazartesi günü düzenlenecek törenle açılıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak olan törende gazeteci Can Dündar’ın “Nâzım’ın Kamerasından” isimli belgeseli de yayınlanacak. Bu özel güne Orhan Pamuk da eşlik ederek bir konuşma gerçekleştirecek.

Açılış töreninde Prof. Dr. Zafer Toprak küratörlüğündeki Entelektüel Tarihimizde Kırılma Noktası: Nâzım Hikmet’in Açlık Grevi sergisi de gezilebilecek. Sergi, insan hakları ve entelektüel tarih açısından bir milat olan Nâzım Hikmet’in açlık grevi ile Nâzım’ın yaşamında olduğu kadar ülke ve dünya kamuoyundaki etkilerini de belgeler, fotoğraflar ve tanıklıklar üzerinden ortaya koyuyor.

Açılış töreni detayları için: