New Perspectives on Turkey, Cambridge University Press tarafından yayınlanacak

Türkiye’nin önde gelen sosyal bilim dergisi New Perspectives on Turkey, Cambridge University Press tarafından yayınlanacak. 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi ve Koç Üniversitesi akademisyenleri tarafından yayınlanmaya başlayan dergi, Türkiye’ye ilişkin sosyal bilim araştırmaları alanında İngilizce yayın yapıyor.

Türkiye’nin önde gelen sosyal bilim dergisi New Perspectives on Turkey, 2015 yılında dünyanın en eski ve saygın yayınevi olan Cambridge University Press (CUP) tarafından yayınlanmaya başlayacak. Cambridge University Press ve New Perspectives on Turkey tarafından geçtiğimiz günlerde imzalanan sözleşme ile derginin sahipliğinin eşit olarak paylaşılması, derginin basım ve dağıtımının 2015’in ilk sayısından itibaren CUP tarafından üstlenilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

New Perspectives on Turkey’in Cambridge University Press’e geçmesiyle birlikte, uluslararası online makale ve dergi veritabanlarıyla birlikte, üniversite kütüphanelerindeki görünürlüğünü artıracak, daha kolay erişilebilir hale gelen derginin etki faktöründe artış görülecek.

Dünyadaki en eski yayınevi ve en saygın akademik yayıncılar arasında yer alan Cambridge University Press, 1584’ten beri varlığını sürdürüyor. Cambridge University Press’in yayınlamakta olduğu 375 akademik derginin 200’ünü, akademik meslek kuruluşları ve araştırma kuruluşlarının süreli yayınları oluşturuyor. Orta Doğu araştırmalarında da önde gelen bir yayıncı olan Cambridge University Press, bu alanın en önemli dergisi International Journal of Middle East Studies’in yanı sıra, Anatolian Studies, Iraq ve Libyan Studies dergilerini bünyesinde barındırıyor.

2008 yılında Social Science Citation Index’e (Sosyal Bilimler Atıf Endeksi) kabul edilen New Perspectives on Turkey’in 2014’te açıklanan ilk 5 yıllık etki faktörü (5-year impact factor)  0.74 etki faktörü, akademik bir dergiye başka dergilerdeki makalelerde yapılan atıflara dayanarak hesaplanıyor ve bir derginin kendi alanındaki etkisini ifade ediyor.

Editörleri ve yayın kurulu üyelerinin çoğunluğu Türkiye’de yaşayan New Perspectives on Turkey’nin küresel rekabetin hakim olduğu akademik yayıncılık alanındaki başarı grafiğinde, derginin yayını ve dağıtımını 10 yıldır üstlenen Homer Kitabevi ve Yayıncılık’ın payı önemli bir yer taşıyor. Homer, derginin kurumsal abone sayısının artması, prodüksiyon kalitesinin yükselmesi ve online makale erişimi konusunda önemli adımlar atıyor..

New Perspectives on Turkey hakkında detaylı bilgiye http://www.newperspectivesonturkey.net/ web sitesinden ulaşılabilir.