Oryantasyon heyecanı 16-17 Ekim’de devam edecek

2022-2023 akademik yılı, 26-27 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Üniversiteyi Tanıma Günleri ile başladı. Oryantasyon kapsamında üniversiteyi tanıtmayı amaçlayan “BU101” dersleri verilirken Boğaziçi kültürünün önemli parçalarından olan kulüpler de Güney Kampüs’te açtıkları stantlarda, bu dönem yapacakları çalışmaları yeni girişli Boğaziçililere tanıttılar. İki haftalık online eğitimin ardından kampüslerine kavuşacak hazırlık öğrencileri ise aynı programa 16-17 Ekim’de katılabilecek.

İki gün boyunca Güney Kampüs’ü adeta bir şenlik alanına çeviren Üniversiteyi Tanıma Günleri’nde bir yandan Boğaziçi’nin kültürel ve sosyal ortamını, üniversitenin yapısını tanıtan BU101: Üniversiteyi Tanıma Dersleri gerçekleşirken bir yandan da akademik yaşamın yanında sosyal ve kültürel aktivitelere katılma imkânı sunan 43 kulüp, Üstün Ergüder Meydanı’nda açtıkları stantlarda çalışmalarını 2022 girişli Boğaziçililere anlattı.

2022 GİRİŞLİ BOĞAZİÇİLİLER İLK DERSLERİNE GİRDİ

BU101: Üniversiteyi Tanıma Dersleri kapsamında Boğaziçi’ndeki akademik yaşam, teknoloji kullanımı, spor, çevre ve iklim farkındalığı, flört şiddeti ve cinsel taciz, bağımlılık, zamanı etkili kullanma yolları gibi pek çok konu Boğaziçi Üniversitesi’nden akademisyen ve alanında uzman kişilerce anlatıldı. Bu derslerden biri olan “Flört Şiddeti ve Cinsel Taciz” dersini Boğaziçi Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Metindoğan verirken, yeni girişli Boğaziçililerin bu konuda temel bilgilere erişmesi hedeflendi. Diğer derslerde de öğrencilerin kampüs içindeki hayatlarını kolaylaştıracak bilgiler ve dikkat etmeleri gereken detaylar paylaşıldı.

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ GÜNEY KAMPÜS’TE YENİ GİRİŞLİ BOĞAZİÇİLİLERİ KARŞILADI

26-27 Eylül’de, 43 öğrenci kulübü Güney Kampüs’te stant açarak 2022 girişli Boğaziçilileri karşıladı. Üye alımı ve tanıtım yapan kulüplerin faaliyetleri kampüste keyifli anlar yaşattı. Oryantasyonun çok heyecanlı ve keyifli geçtiğini söyleyen kulüpçüler, yeni girişli Boğaziçililerin de etkinliklere ve kulüplere ilgisinin çok yüksek olduğunu belirtti. Kulüp temsilcileri önümüzdeki dönem yapacakları çalışmalar için heyecanlı olduklarından bahsederek 16-17 Ekim’de yapılacak oryantasyonda hazırlık öğrencileriyle tanışmak için sabırsızlandıklarını ifade ettiler.